Officers voeren taken slecht uit

Auteur: Redactie

Een speciaal opgerichte commissie voor de controle van het veiligheidsbeleid in diverse steden is met een vernietigend oordeel gekomen over de Cyberische Officers. In het rapport dat vandaag aan de Overheid overhandigd werd spreekt de commissie van infantiliteit, gemakzuchtigheid en het gevoel erbij te willen horen wat de Officers bijna nutteloos maakt. De Overheid reageerde terughoudend en legde het probleem neer bij de burgemeesters.

Belangrijk kritiekpunt was het boetebeleid van de 45 Officers. Vrijwel iedere Officer is gespitst op een overtreding van de sociale wetgeving of de spam-verordeningen van hun werkgevers, de burgemeesters. Hierdoor verwaarlozen zij hun andere werkzaamheden totaal, aldus een commissielid. Taken zoals de controle van profielen, het controleren van het bankwezen en het opsporen van kartelvorming worden nauwelijks uitgevoerd, hoewel fraude hierbij minder vaak voorkomt dan kwetsende teksten in clubs.

Andere taken worden volgens de commissie onvolledig uitgevoerd. De onzorgvuldigheid bij het arresteren van wapenhandelaars, welke het meest opviel in het onderzoek, brengt de veiligheid van diverse steden in gevaar, oordeelt het rapport. In de afgelopen twee weken zijn 10 wapens verwijderd uit winkels in El Peso en daarbuiten. In geen van de gevallen kwam een uitgedeelde boete voor een wapenhandelaar in de rapportage aan de burgemeesters of de Overheid, welke verplicht is. We kunnen dan ook constateren dat boetes voor deze overtreding niet of nauwelijks uitgedeeld worden.

Opmerkelijk ook waren de geringe mate van stadsgetrouwheid (diverse Officers bleken tijdens het onderzoek niet in hun eigen stad te patrouilleren, maar elders) en het aantal Officers dat met justitie in aanraking kwam (5 Officers hebben de afgelopen twee weken in de gevangenis gezeten). Gisteren werd Officer en ex-parlemenari�r Moneymakerme opgepakt voor het neerschieten van politicus Volder. De commissie noemt dit hypocrisie ten top en een dieptepunt voor het veiligheidsbeleid in YenVille.

Burgemeester Bytertje van El Peso wilde het onderzoek niet afwachten en ontsloeg vandaag zijn Officer Lateralus. Een van de redenen zou het handelen in wapens geweest zijn. Het is voor het eerst dat een burgemeester een dergelijke maatregel neemt. De commissie: de burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het functioneren van hun Officers. Zij moeten dan ook hun maatregelen nemen om de tendens van disfunctionaliteit te keren.

Anderen zijn positiever. Ex-Chief Officer WimHorenberg: De meeste Officers zijn hardwerkende eerlijke burgers die hun best doen om de Cyberische criminaliteit te lijf te gaan. Het meeste werk is echter op de achtergrond, het is jammer dat de burgers dat niet zien en alleen maar denken dat de Officers boetes uitdelen terwijl hun werk veel verder reikt. Ook diverse burgemeesters waren zich van geen kwaad bewust en blijven doorgaan met het uitdelen van telefoons en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het ontbreken van een vast loon kan volgens de commissie een oorzaak zijn van het niet optimale functioneren van het Officersgilde. Officers hebben een publiek saldo. Ze bezitten in feite niets en dat is een kwalijke zaak in dit kapitalistische land. Helaas biedt het blauwe icoon en de telefoon van de zaak daarvoor niet voldoende compensatie, hetgeen tot machogedrag kan leiden. Het omgeschreven machogedrag uit zich vooral in het feit dat Officers elkaar veelvuldig het leven zuur maken. Een kwart van de boetes wordt dan ook onderling uitgedeeld en leiden regelmatig tot verbale explosies.

De commissie noemt in haar rapport enkele te nemen maatregelen, maar laat het initiatief vooral over aan de hogere autoriteiten. E�n van de maatregelen is het kunnen beoefenen van de functie onder een geheime naam, zoals bij CBI-ers het geval is. Dit maakt het mogelijk dat ook Officers mee kunnen dingen naar rankings en aanzien kunnen verwerven. Want, zo stelt de commissie, de meeste Officers worden nog steeds gezien als de vervelende, kleine broertjes van de weergaloze CBI-agenten.

Leave a Reply