Nieuwkomer AYWS de grootste

Auteur: Redactie

AYWS, LNP en 4YOU zijn als grote winnaars uit de verkiezingen van afgelopen vrijdag gekomen. Alledrie de partijen behaalden 5 zetels in het Parlement. Voor het eerst in haar bestaan zal ook T.K.M.S.T. hierin plaatsnemen. Maar dan zonder lijsttrekker sksmit. Hij verkoos het burgemeesterschap boven een su�de zetel in het Blauwe Huis. FC De Socialist moest een zetel inleveren en kwam net als T.K.M.S.T. uit op 2.

De opkomst was met 412 bovengemiddeld en gelijk aan de opkomst van de vorige verkiezingen, die echter 12 uur langer duurden. Populaire politici waren Augustus (met 21 voorkeursstemmen de populairste), H de G en Milou. De laatste twee werden ook tot burgemeester gekozen in respectievelijk Eurodam en El Peso. Ondanks 15 voorkeursstemmen lukte het E&D-lijsttrekker Troel niet om haar partij in het Parlement te krijgen. Dit lukte ook X-Gear van 1st Move niet. Hij besloot zijn partij op te heffen.

De uitslag van de burgemeesterverkiezingen leverde in Zwollar, Kronenburg en YenVille geen verrassing op, waar Beans, [mc]mikeb en RedDevil85 werden herkozen. In Bahthoevedorp behaalde ex-Chief Officer ICE KING een monsterzege. Op Monapoli, waar voor het eerst verkiezingen werden gehouden, wist Richard nipt te winnen van maffioso Pablo Delgado. De CoI lijkt hiermee een stap dichterbij de realisatie van zijn onafhankelijkheidsplannen voor de stad. De grote campagne van Nulent in YenVille mocht niet baten: hij behaalde slechts 1 stem.

Vandaag werd het gerucht verspreid dat LNP en 4YOU in overleg zijn over de vorming van een coalitie. Gezamenlijk hebben de partijen een meerderheid in het nieuwe Parlement en kunnen op die manier de Ministerposten toe-eigenen en de grootste partij, AYWS, uitschakelen. Lijsttrekker Volder van LNP was niet bereikbaar voor een reactie.

Bekijk de volledige uitslagen van de verkiezingen op http://www.miniconomy.nl/temporary/vote_results.php

Leave a Reply