VR versus PIM

Auteur: Redactie

Diverse leden van de nieuwe politieke partij PIM hebben woedend gereageerd op de uitsluiting van deelname aan de verkiezingen. Deze maatregel was genomen door de Overheid, op advies van de Veteranen Raad, na onregelmatigheden in de statusverlening door Judge D. L. Bazelon.

De onregelmatigheden betroffen de vermeende betrokkenheid van Bazelon bij PIM en de rechtszaak tegen PIM wegens plagiaat. De Veteranen stemden met vier tegen drie tegen de deelname van PIM aan de verkiezingen. Vervolgens werd er vanuit het PIM-kamp geroepen dat er sprake zou zijn van subjectiviteit van de Raad en werden diverse rechtszaken aangekondigd. De Overheid gaf in een statement aan dat dit geen zin heeft.

In het Parlement werd spontaan een stemming gestart over de afschaffing van de VR. Slechts enkele, voormalig Improvement-leden, reageerden hierop. De Veteranen zelf hielden zich in eerste instantie afzijdig, maar vandaag barstte de discussie hevig los in de Openbare Rechtbank. Hoewel er harde woorden vielen, hoefde de aanwezige groep Officers niet in te grijpen. Beide partijen waren niet te overtuigen en daarom hebben PIM-ers WimHorenberg en job te kennen gegeven plaats te willen nemen in de VR om de zaken daar op orde te stellen.

Leave a Reply