De wereld volgens SKSmit

Auteur: sksmit

De dagen van drukte zijn begonnen, mieren lopen af en aan. De burcht wordt opgebouwd, maar de wallen blijven laag. Torenhoog reiken de burchten, maar vanonder zijn ze broos. Het uitschot der natuur is begonnen de burchten van onderaf af te breken. Steentje voor steentje, vallen de burchten in elkaar. In hun drang om hoogtes te bereiken, zijn de meeste vergeten hun basis te beschermen. Hun ondergang lijkt onafwendbaar zolang ze blijven bouwen.

Werkmieren moeten het afleggen tegen de luizen die hun burcht bevolken. Er wordt schande van ze gesproken, maar in de tussentijd kan niemand ze stoppen, de burchten met de grond gelijk te maken. De mooie hoge torens vervallen in korte tijd tot een armoedig hoopje zand. De torens die nu nog staan, proberen wanhopig de schade te repareren, maar alleen verdelgingsmiddel zal deze luizen kunnen verdrijven.

Een markt ligt open, maar niemand springt erin. De mieren zullen moeten blijven repareren en zullen het noodlot blijven uitstellen, totdat de luizen verdreven zijn.

Leave a Reply