Import/exportbedrijven krijgen permanente vestiging

Auteur: toxox

In het recente verleden was het nog zo dat importeurs slechts af en toe en veelal onverwacht in de diverse gemeenten aanwezig waren. Ze kondigden hun bezoek aan in het gemeentehuis en gaven aan waarnaar ze op zoek waren. Soms kochten ze zelf de zaken in de winkels, soms ook waren ze zo vriendelijk om na een SMSje van de betreffende handelaar een zending in het magazijn af te halen.

Een enkele keer ook werd een exportwinkel plotseling voorzien van broodnodige materialen, en waren er bijvoorbeeld opeens volop cameras uit Japan te koop. Als er importeurs of exporteurs op bezoek kwamen was dat meestal prettig, zij het soms niet voor iedereen. Maar het was vooral heel lastig in te schatten en soms bleven ze erg lang weg.

In dat alles lijkt nu verandering te zijn gekomen door de vestiging van permanente import- en exportbedrijven. In de kantoren van die bedrijven is voortdurend te lezen welke goederen aangekocht of verkocht worden, hoeveel bundels en hoe lang nog. Voor te verkopen producten kan de prijs meteen gezien worden. Voor te verkopen producten is een druk op de knop nu echt voldoende om aan te kondigen dat een te exporteren zending klaar staat in het magazijn. De gevraagde prijs komt overeen met de winkelprijs. De importeur gaat meteen na of hij bereid is die prijs te betalen en zo ja, wordt de bundel meteen gekocht. Het lijkt Overtoom wel!

Eigenlijk is er behalve vraag en aanbod van de import/export bedrijven maar ��n beperking. Elke handelaar mag per dag een maximaal aantal blokken verhandelen. Op die manier wordt ook voorkomen dat een paar grote handelaren er met het hele aanbod vandoor gaan, zoals in het verleden nog wel eens kon gebeuren. Al met al lijkt de vestiging van deze import/exportbedrijven een heuglijke gebeurtenis te zijn. Vooral ook omdat zij goed op de situatie lijken in te spelen. In Eurodam werden bijvoorbeeld al vroeg bomen ingekocht, die zijn immers ook al snel beschikbaar. Toen bleek dat veel winkels nog erg slecht beschermd waren werden bovendien al gauw cameras te koop aangeboden. Misschien dat we Franse exporteurs een keer kunnen vragen champagne mee te nemen, dan kunnen we deze nieuwe ontwikkeling in stijl vieren.

Leave a Reply