Cyberi�rs balen van fraudedetectiesysteem

Auteur: LeaderXL

Met de invoering van een nieuw fraudedetectiesysteem, dat dient om het farmen tegen te gaan, hoopte De Cyberische Bank het aantal illegale transacties in te perken. Nu het systeem nog niet eens een week in de lucht is, wordt de Bank al overspoeld door klachten van mensen die hun geld niet over kunnen maken naar een andere rekening.

Vooral vanuit de dienstverlenende sector komen veel klachten over het systeem. Het systeem kan niet detecteren dat er een tegenprestatie tegenover het bedrag staat als er een dienst wordt geleverd, waardoor het niet altijd mogelijk is om geld over te maken. Ook het rechtsstelsel ondervindt problemen van de controle op transacties. Het gaat hier dan vooral om het overmaken van boetes van de ene persoon naar de andere.

Ontevreden Cyberi�rs zijn nu zelfs al begonnen met een handtekeningenactie tegen het systeem, omdat zij vele inkomsten mislopen doordat zij geen overschrijvingen kunnen ontvangen. De acties en klachten lijken wel effect te hebben. De overheid heeft het systeem laten aanpassen zodat bepaalde rekeningen vrij worden gesteld voor de controle. Het gaat hierbij om de rekeningen van burgemeesters, politici en zogenaamde Premium Members.

Leave a Reply