Subsidies houden economie draaiende

Auteur: LeaderXL

De laatste dagen begint het er steeds meer op te lijken dat burgemeesters een cruciale rol beginnen te spelen bij het stimuleren van de Cyberische economie. Vooral door het uitdelen van subsidies en door het aantrekken van buitenlandse handelaren kunnen zij de economie de broodnodige impulsen geven.

Zonder de subsidies en het ingrijpen van de burgemeesters, zou de Cyberische economie waarschijnlijk al vrijwel stil gelegen hebben. De oorzaak daarvan is ten eerste dat het Cyberische geld steeds meer terecht komt bij grote handelaren, maar een nog belangrijkere oorzaak is dat er op verschillende manieren geld geheel uit de economie verdwijnt. Bij bijvoorbeeld het verhogen van het marketingniveau van een winkel verdwijnt er maar zo 100 of 150 ISH uit de economie. Hetzelfde geld voor het specialiseren in de productie van verschillende producten, wat ook 50 ISH kost. Daar komen nog eens de productiekosten van goederen bij die ook gewoon verdwijnen.

Het is dus maar goed dat burgemeesters een flink budget van de overheid beschikbaar krijgen om daarmee de economie in hun stad te stimuleren. Eigenaren van grote winkels merken direct na het uitdelen van een subsidie al dat de aankopen in hun winkel stijgen, dus dat de economie direct weer opleeft. Nog een manier om weer geld in de economie te krijgen, is het aantrekken van buitenlandse handelaren, zodat er weer buitenlands geld Cyberi� in komt.

Voor burgemeesters lijkt in deze tijd dus een belangrijke taak weggelegd, waar zij zorgvuldig mee om moeten gaan. Op het moment dat iedereen nog 1000 ISH in bezit heeft, is de economie nog in volle bloei, maar dat begint nu dus al duidelijk minder te worden.

Leave a Reply