Toxox helpt Gold City naar zege

Auteur: Redactie

Hij was zeer stellig in zijn laatste artikel in The Miniconomist: het minst actieve eiland zal winnen, want, zo redeneerde de Captain of Industry, in deze periode gaat er alleen geld verloren bij handel. Nu blijkt echter dat het meest actieve eiland, Gold City, de andere eilanden verslagen heeft. Dankzij Toxox.

In de ranking die vandaag door de Overheid bekend gemaakt werd, versloeg het goudeiland de torenhoge favoriet, Ore Island, nipt. De totale nettowaarde van Gold City was ruim 2.000 ISH hoger dan dat van Ore Island. Bovendien scoorde het eiland de meeste bonuspunten voor de bouw van winkels, banken, verzekeringskantoren en havens. De totale nettowaarde van Gold City daalde sinds 4 mei met 39,09%, tegenover 40,81% voor nummer twee Ore Island. Tree Town sluit de top vier af met een forse daling van 52,68%.

Met een nettowaarde die ruim 22% van het eilandtotaal uitmaakt werd Toxox voor de tweede keer de rijkste inwoner van Cyberi�. Ook in april behaalde hij deze prestatie. Samen met powergirl, die haar centen vooral in de scheepvaart verdiende, maakten zij het verschil voor Gold City. De ge-oliede machine van de Fedeles van Ore Island moest het in de laatste dagen afleggen tegen de giganten, waarbij Toxox met behulp van tien MVs de Eximcentrales bestookte met goedkope exportproducten.

Was het twee weken durende experiment geslaagd? De Overheid: In verschillende opzichten wel. Er zijn in totaal maar twee farmers opgepakt, de handelssystemen werkten naar behoren, de inwoners werden geprikkeld tot het bedenken van goede strategi�n en het aantal conflicten bleef zeer beperkt. Natuurlijk zijn er ook minpunten te bedenken. De handel was mager, en dat is toch een essentieel onderdeel van onze samenleving. Over het gebruik van MVs was de Overheid stellig: Voortaan zal het verboden zijn handel te drijven met een MV waar iemand grootaandeelhouder van is. Simpelweg omdat de kleinere ondernemers te veel concurrentie ondervinden van deze conglomeraten. De strijd moet weer eerlijk worden.

Superstrateeg toxox zal het een worst wezen. Sterker nog, hij juicht concurrentie alleen maar toe. Zo gaf de CoI zelf aan dat de Overheid nog diverse maatregelen kan nemen om misbruik van MVs op te lossen. Wel profiteerde hij opnieuw van koopzieke beleggers die graag 53 ISH voor zijn aandelen wilden betalen. De aandelen bleken nooit meer dan 15 ISH waard geweest te zijn.

Het vooraf verwachte geweld bleef beperkt tot een solo-actie van een andere CoI, Geert. Zijn vooraf uitgedachte plan met de naam Bomb Gold City mocht niet baten: Gold City zegevierde en Toxox pakte goud.

Leave a Reply