Wie wordt de grootste?

Auteur: Hans Z.

Iedereen zal er wel eens aan gedacht hebben. De namen LM, LNP, TKMST, FCDS, IMP en nog velen andere hoor je dagelijks in de verschillende clubs rondspoken. Het eens zo populaire LM stroomt leeg, en zelfs de presidente heeft besloten de partij te verlaten en naar LNP te gaan. Kan er sprake zijn van een coalitie tussen LM en LNP? Wie weet, want onlangs hebben volder en milou besloten te trouwen.

Aan de ene kant zien we dus dat LM steeds kleiner wordt en aan de andere kant LNP dat zich voedt met de leden van LM. Dan is er ook nog IMP, dat ook steeds meer BC-ers (bekende Cyberi�rs) weet op te slokken. Bijvoorbeeld CasKN, die zich altijd veel voor LNP heeft ingezet en na een teleurstellende verkiezing is vertrokken. Het schijnt dus een titanenstrijd te worden tussen LNP en IMP. Maar we mogen ook de kleinere partijen niet vergeten. Lijst Aanrecht bijvoorbeeld, dat ondanks haar extreme standpunten toch hier en daar wat stemmen weet te verzamelen. En zelfs Lijst Democratie, dat nog steeds niet officieel is, grijpt in de polls heel wat procentjes.

Al die partijen spoken door mijn hoofd en ik krijg er een beetje hoofdpijn van. Daarom heb ik besloten om aan wat BC-ers te vragen wat hun mening is over de verkiezingen. Terwijl ik over straat liep botste ik direct op tegen een aardige man, genaamd CoBe. Een doorgewinterd politicus die vast wel zijn mening over zaken heeft. Zonder er over na te denken noemt hij direct LNP, want hij is vastberaden dat zijn partij de grootste wordt.

Leave a Reply