LNP en FCDS in evenwicht

Auteur: Redactie

LNP, onder aanvoering van ICE KING, heeft een nipte zege geboekt in de Parlementsverkiezingen van afgelopen vrijdag. De partij, getipt als favoriet, haalde slechts 1 stem meer dan FC De Socialist. Beide partijen krijgen 5 zetels in het komende Parlement. Lijst Cyberi� en CDP debuteren daarin met beide 2 zetels. !mprovement wist eveneens 2 zetels te behalen en Lijst Milou daalde van 6 naar 3 zetels.

Grote verliezer van de verkiezingen van vrijdag was TKMST, de partij leverde de enige twee zetels in het Blauwe Huis in. Het antifeministische Lijst Aanrecht en Michiel Hutmans Lijst Democratie behaalden eveneens geen zetels. Laatstgenoemde miste op 0,03% de kiesdrempel. De opkomst was met 414 stemmen matig. De kiescommissie heeft slechts 9 stemmen afgekeurd.

Bij LNP (de eeuwige tweede) werd enthousiast gereageerd: Ik ben nog maar net de lijsttrekker van deze partij en dan word ik direct al president!. Ik had er natuurlijk wel een beetje rekening mee gehouden, maar het kwam toch nog als een verrassing, aldus lijsttrekker ICE KING.. Ook in het kamp van FCDS werd een feestje gehouden na het horen van uitslag. Lijsttrekker De Socialist begon direct met het uitrekenen van de zetelverdeling binnen zijn partij.

Bij de burgemeesterverkiezingen behielden 6 van de 8 burgemeester hun positie. Alleen in Bahthoevedorp was de strijd spannend en daar ging Volder er uiteindelijk met de winst vandoor. In Monapoli was Angelo Fedele de enige kandidaat.

Bekijk de volledige verkiezingsuitslag op www.miniconomy.nl/temporary/vote_results.php

Leave a Reply