Een nieuw seizoen: een nieuw begin!

Auteur: Mister Minijunior

Zuchtend stap ik uit mijn zeilboot, het was een leuke vakantie maar nu is het weer tijd om te werken. Ik bekijk mezelf in de spiegel, een bruine tint, weer iets gegroeid en helemaal klaar voor een harde maand handelen. Snel rijd ik in mijn auto naar de FES om bakstenen in te slaan. Onderweg denk ik na waar ik mijn winkel zal vestigen, zal ik voor de grondstoffen gaan of voor het handige centrum kavel? Ik klop aan bij de deur van de kavel-verkoper en bekijk de kaart. Allebei mijn vragen zijn gelijk opgelost. Ik tast in mijn zak en koop een vruchtbaar en centraal gelegen ijzerkavel waar ook mooi stukje bos op staat. Vervuld van geluk en hoop schep ik het ijzer uit mijn kavel en zaag ik de bomen doormidden. Het duurt dan ook niet lang voordat ik vol trots het bordje: OPEN op kan hangen. Het geluk is aan mijn zijde want ijzer is schaars. Binnen korte tijd heb ik al een omzet van 1000 ISH, iets wat mij zeer trots maakt. Klant na klant klopt aan en ik blijf ijverig tot diep in de nacht doorwerken. Na nog een kijkje in de clubs te werpen en het nieuwe aandelen systeem uit te proberen ga ik voldaan naar huis, voldaan van een goede handelsdag, 1 van de velen die nog zullen komen. In bed draai ik me nog 1 keer om en zeg tegen mijn vrouw: Dit wordt een fantastisch seizoen!

Zendmast Televisiestation ingestort

Door: Bernard

Tijdens een persconferentie, welke gisteravond plaatsvond, verklaarde Minico Vision-manager Bernard dat er 2 seizoenen geleden een grote ramp heeft plaatsgevonden op het mediaterrein van Minico Vision. Onze grootste zendmast begaf het en zakte letterlijk door zijn stalen poten, aldus Bernard. Bij dit ongeval raakte een cameraman ernstig gewond. Als gevolg hierop hebben vele collegas uit angst voor nog een dergelijk ongeval ontslag genomen. Minico Vision draait al enkele maanden niet meer zoals het hoort, of zelfs al bijna helemaal niet meer. Het ministerie van Sociale Zaken reageerde geschokt, en besloot direct om alle zendmasten te laten verwijderen, welke vandaag vervangen zijn door de moderne glasvezelkabels.

Helaas staat het Cyberische Televisiestation op het randje van de afgrond. Al maanden lang moesten de uitzendingen door een team van drie mensen geproduceerd worden. En dat terwijl dergelijk werk door een team van minstens 15 tot 20 mensen gedaan zou moeten worden, aldus Bernard. Tijdens de persconferentie werd voor het laatst gevraagd naar mensen die verschillende functies kunnen en willen invullen zoals Producer of Cameraman. Als er deze week geen sollicitatie of steunbetuigingen binnen zullen komen dan zal dit seizoen het einde betekenen van Minico Vision, aldus de MinicoVision-manager.

Leave a Reply