Oorlog zorgt voor puin en maakt gebouwen

Auteur: Mister Minijunior

Vrolijk stap ik van de boot, op de vertrouwde kust van Digitali�. Ik groet de winkeliers en stap een kroeg binnen. Met een biertje in mijn hand loop ik over het strand, waar vorig seizoen een hevige strijd woekerde. Ik stap over een paar brokstukken en kijk naar het eens zo statige haven gebouw dat nog steeds in puin ligt.

Ik groet een paar mensen die naast me staan, maar ze verstaan me niet. Na ze eens goed te hebben bekeken zie ik de gele kleur op hun gezichten en herken ik de Japanse blik. Raar, hoe snel alles kan veranderen. In de verte zie ik de Japanse vlag wapperen en besluit om een kijkje te nemen.

Gelukkig was er een aardige man die me een stukje wilde brengen, en een tijdje later stond ik tussen de vrachtwagens, bulldozers en andere bouwmachines. Er lopen al wegen, de fundamenten van de eerste gebouwen zijn al gelegd, en er wordt hevig in het Japans gediscussieerd. Opeens land er een helikopter en zie ik Q Nakarata uitstappen. Hij vertelt met een moeilijk te verbergen grijns dat er binnen een aantal weken een nieuwe stad zal staan op Digitali�.

Voor veel mensen zullen dit nieuwe kansen zijn en voor mezelf zie ik het ook als een uitdaging. Contact met een nieuw land en veel meer handelsmogelijkheden! Voldaan ga ik terug naar het vaste land, om nog even mijn winkel te bekijken.

Leave a Reply