Stedentrip

Auteur: Mister minijunior

Het is donderdag, de 5de dag van deze handelsperiode. Na een stroeve start lijkt de handel op te bloeien. Maar om dat na te gaan besloot ik een kijkje te nemen in alle steden. Nog wat slaperig stap ik uit mijn huis, ik kijk om me heen knipper mijn ogen en stap op straat. TOET TOET, een vrachtwagen rijdt met 80 km/h langs me en gelijk ben ik wakker.

Ik pak mijn fiets en rij een rondje door de winkelstraat van Eurodam. Enorme winkels rijzen op als ik vanuit een toren de skyline van eurodam bekijk. Dikke borden die aanduiden hoeveel geld winkels wel niet uitgeven aan marketing niveaus etc. Schreeuwende mensen prijzen voor een minimum prijs enorme aantallen goederen aan, en iedereen is druk aan het werk. Zo blijkt het ook als ik de beurs in stap en over de aandeelhouders het bordje EEX 129 zie noteren. Niet zo hoog als vorige periodes, waar het al na enkele uren op 150 stond, maar door het veranderde aandelensysteem ga ik er vanuit dat het aardig gestegen is.

Na een uurtje te hebben gezeten met een patatje op het terras kwam ik een aardige vrouw tegen die toevallig richting Bahthoevedorp trok. Oosterse muziek klinkt als nooit te voren in het stadje waar Volder de scepter zwaait. De exim centrales zijn nog leeg, en vergeleken met Eurodam is het een beetje mager bebouwd, maar de aandelen vertellen dat de economie niet stil staat en met een 122 is het nog een goede koers. Na een kopje Indische koffie en een blikje in de enorme goudvoorraad te hebben geworpen verliet ik Bahthoevedorp.

Om met een houthakkerswagen door het bos naar het kleine dorpje Zwollar te trekken. Onderweg lopen er een paar koeien over de weg maar na een paar keer toeteren stonden ze snel aan de kant en kon ik de torens van Zwollar al zien. Veel grote houten gebouwen, door de enorme houtvoorraad gaven het stadje een gezellige sfeer. En je kon zien dat de mensen wisten waar ze mee bezig waren. Helaas, stelden de koersen teleur, met een zielige 110 stonden ze onderaan, maar gelukkig keek iedereen blij en werkte hard voor zijn geld. Na een tijdje wachten had ik eindelijk vervoer.

In een busje met zwarte ramen kon ik tussen een paar witte zakken mee naar de stad El Peso. Na een langzame start gaat het nu al stukken beter. En het schijnt dat criminelen nooit zo ijverig beginnen. Door de handel in pistolen en andere duistere zaakjes blijft de economie in El Peso altijd lang meedraaien, en ik denk dat we nog veel kunnen verwachten de komende weken.

Gelukkig was Roebelarendsveen niet zo ver weg en vanwege de mooie omgeving besloot ik te wandelen. Het rare echter was dat de mensen niet zo om marketing schenen te geven, zodat ik maar een paar winkels met dik gedrukte letters zag. De aandelen zeiden echter wat anders, die waren met 123 zeer hoog.

Terwijl ik door de straten liep kwam er een dikke limousine langs en hoewel ik nog wat langer wilde blijven kon ik dit kansje niet missen. 5 vingers met gouden ringen wenkten mij en nodigde mij uit om mee te rijden naar YenVille, de kakbuurt van Cyberi�, de stad van de zwembaden en het oneindige geld, van de dure kavels en uitstekende beveiliging. Waar ik me steeds over kan verbazen is hoe de handel in YenVille zo goed blijft lopen en de aandelen altijd zo hoog staan. Met een dikke 132 staat YenVille aan de top.

Voldaan en moe van de reis stap ik op de trein en rijd naar huis. Een zware dag, maar toch heel interessant.

Vervolg: Praatje met…WimHorenberg

Je bent een BC-er, maar waarom heb je na MvJ niet echt veel meer bereikt?
Ik ben Minister van Justitie geweest, maar mijn ambities hebben altijd al bij het volk gelegen en niet zozeer voor status. En mayor zijn vergt een hoop tijd, die ik waarschijnlijk niet kan opbrengen. Dus dan heb ik liever een kundig persoon op die plek. Misschien dat ik in de toekomst nog voor mayor ga.

Zijn er nog dingen die je wel wil bereiken in je carri�re?
Ja, ooit nog eens in de top 20 belanden en nog eens minister van een justitieel apparaat worden. (MvV MvJ)

Volder of Augustus?
Volder

LNP of FC De Socialist?
FCDS

Twexx of Beth?
twexx

Mayor of Minister?
Mayor

Rechter of Advocaat?
Rechter

Bedankt en tot volgende keer!
Graag gedaan en tot ziens!

Leave a Reply