Burgemeesters pleiten voor groot project

Auteur: Leader

In de huidige tijd waarin het met de economie niet geweldig gaat, willen de burgemeesters van steden er alles aan doen om de economie van hun steden te stimuleren. In de eerste plaats gebeurt dat vaak door middel van subsidies, maar aangezien er een maximum gesteld is aan subsidies, moeten er steeds creatievere oplossingen worden gezocht.

Enkele maanden geleden was er nog de oorlog, die eigenlijk zeer goed was voor de economie. De raketten die gebouwd konden worden als afschrikmiddel tegen de Japanners, zorgden ervoor dat de economie even op volle toeren ging draaien. Vooral de Kronenburgers konden volop profiteren van de vele raketten die hun burgemeester bouwde.

Het is nu juist weer de Kronenburgse burgemeester Zofona, die met idee is gekomen om weer een groot project te starten. De burgemeesters hebben een maximum te besteden aan subsidie en blijven veelal met veel geld zitten, dat zij toch op de een of andere manier bij de burgers willen krijgen. Een groot project lijkt hier een prima oplossing voor, maar de vraag is wat het grote project nu eigenlijk moet worden. Ondertussen is de Overheid al gevraagd of er nog plannen waren voor grote projecten, die nu prima uitgevoerd zouden kunnen worden.

Critici vinden het hele plan onzin, omdat er in hun ogen duidelijk gezocht wordt naar een project. Als er al een project op de planning stond dat gebouwd kon worden, zou het prima zijn, maar nu wil men dingen bouwen die helemaal nog niet nodig zijn. Zo is er bijvoorbeeld al gepleit voor het graven van een kanaal naar Kronenburg om de scheepvaart daar te bevorderen. Iets dat volgens critici helemaal niet nodig is. Kronenburg staat bekend als de vrachtwagenstad en heeft geen gebrek aan transport, dus een kanaal zou echt onzin zijn.

Al met al lijkt het een prima idee om een groot project te maken, aangezien dat de economie een goede impuls zou geven. Het is echter nog zaak om te zoeken naar een goed en nuttig project, want anders zou het een verspilling van tijd, middelen en geld zijn.

Leave a Reply