Een wandeling door de Cyberische hoogte en dieptepunten

Auteur: Mister Minijunior

Met mijn fiets rijd ik door de weilanden, hier en daar een paar schapen, koeien en hardwerkende ondernemers. Ik trap hard door want om 8 uur heb ik een afspraak met het Cyberisch bureau voor statistiek.

Gelukkig kom ik net op tijd en loop ik door de schoongepoetste gangen. Aan de balie vraag ik waar ik moet zijn, en een aardige mevrouw brengt me naar een kamer vol met computers. Zeker 100 ondernemers werken er ijverig. Aan de muur hangen enorme lijsten waar namen van inwoners op staan, 26446 inwoners! En dat te bedenken dat het land met maar honderd begon. Raar, dat er van zoveel burgers maar iets van 40 tegelijk aan het werk zijn. Moet je nagaan hoeveel inwoners er wel meerdere identiteiten hebben.

Met 30 actieve officers is Cyberi� aardig beveiligd, met een gemiddelde van 3 officers per stad, in de grote steden 4 en ongeveer 70 winkels per stad heeft elke officer 20 tot 25 winkels voor zijn rekening.

De vijf banken en verzekeringsmaatschappijen laten zien dat de burgemeesters erg hun best doen hun stad met een kantoor uit te rusten. Maar als je dat vergelijkt met het aantal verzekeringen dat is afgesloten (11), ik heb me laten vertellen dat 1 kantoor al 9 aanmeldingen heeft, dan denk ik niet dat er veel winst wordt gemaakt met zo n kantoor. In de gevangenis bevinden zich zo n 14 mensen en dat laat zien dat de officers goed werk verrichten.

Gezellig is het zeker met 133 clubs in het land en 17324 leden, een aantal dat sinds de vorige handelsperiode erg is toegenomen door het nieuwe systeem. Aan het hoogste saldo (5522.5) kan je zien dat het niet met alle werknemers slecht gaat, maar dat zegt niet alles want sommigen hebben al hun geld op de spaarrekening.

Ook in de politiek kan hard gestreden worden tussen de 11 verschillende partijen. Je kan zien dat de handel ook niet stil ligt met 11471 verkopen. De diefstal is sterk afgenomen en er zijn op dit moment 209 dieven gepakt. Ook het fraude detectie systeem doet zijn werk goed want er wordt gemiddeld maar 200 ISH overgemaakt.

Na een zware dag vol met getallen ga ik snel naar huis, want volgens mijn berekeningen wordt het eten koud.

Leave a Reply