Macht decentraliseert na verkiezingen

Auteur: Redactie

De Cyberische politiek wordt nog minder stabiel. Dat is althans de algemene verwachting van politici, na de verkiezingsuitslag van afgelopen zaterdag, waarbij maarliefst 5 partijen (IMP, FCDS, 4YOU, LNP en LD) 3 zetels wisten te behalen. Ook SAFE en Lijst Milou zullen, met beide 2 zetels, een rol gaan spelen in de komende ambtsperiode.

Alleen CDP wist de kiesdrempel niet te behalen en verloor daardoor haar twee zetels in het Parlement. Winnaar van de verkiezingen was 4You, de herstart o.l.v. Bernard en m1n1conomy, waar vooral Ottavio Alvarez hoge ogen scoorde.

De opkomst van de verkiezingen was met 357 goedgekeurde stemmen bijzonder slecht. Als oorzaken werden genoemd het slechte weer, het wantrouwen in de politiek en de verbeterde beveiliging. Een tiental stemmen werd afgekeurd, waarbij eenmaal de cheaterstatus werd uitgedeeld.

Bij de burgemeesterverkiezingen was alleen de strijd in Monapoli en Zwollar spannend. In de havenstad won tha_gecko de strijd van Richard en in Zwollar werd j_plaizier herkozen ten koste van Guardian. In Bahthoevedorp werd ex-President en ex-burgemeester ICE KING gekozen en in Roebelarendsveen vervangt de ene oudgediende (m1n1conomy) de andere (sksmit). In YenVille boekte de Alvarez familie wederom succes en in de overige steden werden de huidige burgemeesters herkozen, waarvan vooral de zege van zofona in Kronenburg aansprekend was.

Leave a Reply