Goudmijntje?

Auteur: kleinez

Goud in Monapoli is schaars, erg schaars. In de grond vind je hier een daar een klompje van de stof waarvoor in de oudheid duizenden mensen voor zijn omgebracht, waarvoor de gruwelijkste moorden werden gepleegd! En nu, nu het er amper is wil niemand het hebben? De voorstelling dat de mensen stormlopen op een winkel waar goud verkocht wordt, dat de mensen bakken geld neertellen en dat ze zelfs hun laatste restje geld er aan besteden, dat ze elkanders ogen uitkrabben, puur omdat kleine beetje spul te bemachtigen, gaat niet op in Monapoli. Waarom niet?

Zelfs in de oertijd was goud gewild, waar moet het heen met Monapoli? Willen we geen luxe goederen? Willen we niet in weelde leven? Willen we altijd maar afhankelijk zijn van het vaste land? Willen we geen beveiliging? Willen we geen explosieven? Is Monapoli nou een maffiastad of niet? Vroeger schoot je iemand neer omdat iemand hij of zij uit je winkel had gestolen! Wat is de oorzaak dat niemand goud wil hebben? Is het te duur? Nou, die bootreis naar Eurodam en de vervoerskosten die zijn ook niet mis. Zelf ophalen kost geld, veel geld. En toch koopt men het niet thuis!

Goud leek in de ogen van enkele winkeliers de manier om snel makkelijk geld te verdienen. Winkeliers hebben dagen achtereen met hun handen in de vieze modderige bosgrond zitten graven. Al dat werk, voor niets. Je vraagt je eigenlijk af, als goud niet verkoopt wat dan wel? Waar zijn we mee bezig? Is Monapoli niet gewoon dood? Een misrekening voor degenen die het gewaagd hebben om in CyberiĆ« alles op te geven en te verhuizen naar de nieuwe wereld? Zo gek is het niet dat Monapoli amper actieve bewoners heeft. Veel mensen nemen de eerste de beste boot naar Eurodam en proberen het in Cyberie opnieuw. Het lijkt wel of na een paar dagen de handel al stil ligt. Wat is de oorzaak? Het antwoord, simpelweg, weet niemand! Moet er misschien iets gebeuren dat de economie een nieuwe impuls geeft? Misschien blijven we voor altijd in het ongewisse…

Leave a Reply