Sterke arm of rotte appel?

Auteur: Fowel

Een door de Overheid aangestelde commissie beschuldigde Officers ooit van crimineel en lui gedrag. Na het uitkomen van dat rapport heeft het imago van de Officer zich langzaam hersteld, wat leidde tot een nieuw rapport. Een rapport waarin het gebrek aan criminaliteit geprezen werd. Wat niet geheel duidelijk naar voren kwam was de rol van de agent op straat, die hier echter nauw bij betrokken was. Waar vroeger Officer synoniem stond met egotripper worden Officers tegenwoordig gezien als uiterst betrouwbare personen waar men in tijden van moed op aan kan.

Maar helaas, de rotte appel die in iedere mand te vinden is zit ook tussen de Officers. En het zullen wel meer rotte appels zijn, want de kruitkruistocht, gesponsord door de Overheid, heeft het slechtste in sommige Officer opgeroepen. Misschien is enige uitleg benodigd. Ik heb het over de actie van een niet nader genoemde persoon die zich voordeed als een kruitkoper bij een kruithandelaar in Eurodam, waarna hij diens handel in beslag nam. Niets mis mee, zo zou je op het eerste oog zeggen, want kruithandel is strafbaar en niet te vergeten, op de lange termijn ook schadelijk voor de veiligheid. Echter, heeft de betrokken agent dit buiten Cyberië afgehandeld, waar hij niet vervolgd kon worden voor overtreding van Artikel 1, lid 4 van het Wetboek. Immers, het zich voordoen als iemand anders om jezelf te helpen is verboden, ook als het gaat om kruithandel. Het doel heiligt bij lange na de middelen niet.

Wat moet de burger nu denken van Oom Agent die zijn rondje door de wijk maakt? Zou die Officer wel eerlijk zijn? Als de ene Officer zich zonder schaamtegevoel voordoet als een kruithandelaar teneinde hoger in de lijst te komen van de beste kruitjagers, waarom zou de andere Officer dan wel te vertrouwen zijn? Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen Officers, ik ben ze juist zeer dankbaar dat ze orde houden in de clubs en de handelaren beschermen tegen diefstal en geweldpleging. Ik wou alleen dat de spreekwoordelijke mand geen rotte appels bevatte.

Leave a Reply