De zoektocht, deel 3

Auteur: vinny

Ik ben een maand geleden in het geheim begonnen met de opsporing van joopsim. Al snel gingen vele aanwijzingen naar de voormalige Sovjet-Unie. Ik sprak een handelaar uit Krasnojarsk, een middelgrote plaats ten oosten van Nowosibirsk in Rusland. Hij wist mij te melden dat hij een week daarvoor een aantal kratten had gezien in het koude stadje met de letters AYWS er op. Ik was meteen geïnteresseerd en reisde met hem mee. Aangekomen in het koude Krasnojarsk liet hij mij de plaats zien waar de kisten stonden. Ik wist snel de eigenaar te achterhalen en besloot er één over te kopen. Hij was meteen geïnteresseerd in mijn I-Shells die stukken hoger staat dan de Roebel. Ik nam de kist mee naar mijn nieuwe vriend in Krasnojarsk en daar openden we gezamenlijk deze kist. Wat we daarin aantroffen verbaasde me. Het waren een tiental pistolen en een vrachtbrief.

Toen ik de volgende week met de handelaar weer terug ging naar Cyberië heb ik de vrachtbrief laten onderzoeken in het lab van Zwollar. Hieruit bleek dat het papier afkomstig was van een boom die alleen maar in de bergen rond Karaganda in Kazakstan groeide. Wat nog meer opviel was dat de handtekening die onder de brief stond dezelfde was als die van joopsim. Ik zat dus op het goede spoor en besloot af te reizen naar Karaganda.

Aangekomen in Karaganda ben ik alle winkels afgeweest met de vraag of ze in de laatste weken een grote hoeveelheid papier en kratten verkocht hadden. Uiteindelijk kwam ik in een kleine winkel waar een oude, grijze man achter de toonbank stond die me verder kon helpen. Hij had drie weken geleden 50 kratten en een grote stapel papier verkocht. Het vreemde aan deze transactie was geweest dat hij betaald was in diamanten. Hij gaf me het adres waar hij de spullen had afgeleverd. Na bij dit adres langs geweest te zijn en daarna nog zeven andere mensen gesproken te hebben die me steeds een stapje verder konden helpen ben ik uiteindelijk achter de verblijf plaats van joopsim gekomen.

Leave a Reply