Auteur: Leader
Een grote bedreiging voor Cyberië en het voortbestaan van de democratie is onlangs door de Overheid voorkomen. Althans, dat zal het idee zijn dat veel lezers van deze krant gekregen hebben na het artikel dat in de laatste editie werd gepubliceerd door de Overheid. De door mij ingediende wet werd in het betreffende artikel vrijwel geheel de grond ingeboord door de Overheid en zelfs afgedaan als een anti-democratie wet. In mijn ogen een nogal ongenuanceerde en ondoordachte uitspraak, zeker aangezien een meerderheid van het parlement achter mij idee stond en die mensen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen.
Laat ik maar eens beginnen met de reden voor het indienen van deze wet. Het is ondertussen een bekend probleem gebleken dat er steeds meer parlementariërs zijn die weinig tot niets uitvoeren in het parlement. Sinds enige tijd is het niet meer mogelijk om Parlementariërs middels een motie uit het parlement te stemmen, dus als zo n inactieveling er eenmaal in zit, is deze er niet makkelijk meer uit te krijgen. Enkel mensen die zó inactief zijn dat ze niet meer stemmen, worden ontslagen. Verdere richtlijnen voor een mogelijk ontslag zijn vrijwel niet op te stellen.
Omdat voorkomen beter is dan genezen, zeker als het genezen geen kans van slagen heeft, was de enige mogelijke optie om de inactieve mensen al voordat zij in het parlement zitting konden nemen, te filteren. De Overheid draagt het idee voor om inactieve mensen niet op de kieslijst te zetten. In theorie een leuk idee, maar in de praktijk niet werkend. Wat levert immers meer stemmen op dan een kieslijst met 20 mensen erop? Zo lijkt je partij toch verdraaid groot en maakt de inhoud niet veel meer uit. Nu ben ik er zelf ook een groot voorstander van om inactieve mensen niet op de lijst te zetten en dat is ook beleid dat mijn eigen partij voert, maar kennelijk denkt niet iedereen er zo over.
De enige optie die voor mij nog open stond, was dat de partijvoorzitters zouden kunnen beslissen welke mensen uit hun partij in het parlement konden komen. Vriendjespolitiek!, is meteen de reactie die je om de oren gegooid krijgt. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Welke partij zou er nu eigenlijk zo dom zijn om alleen maar vriendjes in het parlement te laten komen? Ik weet wel heel zeker dat de overgebleven leden van de betreffende partij direct opstappen. Als ik in gedachten alle politieke partijen die kans maken op zetels langs loop, zie ik alleen maar partijen die de meest capabele mensen naar voren schuiven en niet een of andere oen die toevallig bevriend is met de voorzitter.
Om maar een eind aan een lang verhaal te breien: De Overheid heeft besloten deze wet te elimineren en dat is het goed recht van deze hoogste autoriteit in Cyberië. De manier waarop de Overheid deze wet echter als een ramp voor de samenleving afschildert vind ik echter niet bepaald stijlvol te noemen. Het uiteindelijke doel was nog altijd het verbeteren van de democratie en niet het om zeep helpen ervan, zoals gesuggereerd is.
Parlementair nieuws deel 4
Door: Parlementair woordvoerder
De laatste dagen is de rust weer wedergekeerd in het parlement. Nieuwe voorstellen zijn er niet ingediend en er viel niet zo gek veel te beleven.
Opvallend was wel het eerste officiële referendum dat werd gehouden door de president. Naar aanleiding van het advies van de Overheid om dit middel eens wat vaker te gebruiken, is dit referendum als een soort proef gebruikt. In het referendum werd de mening van het volk getoetst over het voorstel van Leader met betrekking tot het wijzigen van het kiesstelsel, dat door de Overheid werd afgekeurd.
Verder heeft President Priest_TK aangegeven binnenkort een aantal ADV dagen op te nemen en even lekker met vakantie te gaan. Vice-President Leader zal zolang zijn taken waarnemen. Priest_TK kreeg de laatste tijd nog wat kritiek van enkele burgers te verwerken over het bannen van enkele mensen uit het Achterkamertje, wat in het vorige parlementair nieuws al ter sprake is gekomen. Het merendeel van het parlement lijkt echter achter de president te staan.
Uitslag Marktonderzoek
Door: Maximum_Power
Beste inwoners van Cyberië en Digitalië, zoals beloofd is hier de uitslag van het marktonderzoek. In het vorige nummer van deze krant had ik jullie opgeroepen om mijn marktonderzoek in te vullen. In totaal hebben 23 personen de moeite genomen dit te doen en hieruit heb ik de volgende conclusies kunnen trekken:
De beste stad om te beginnen is volgens jullie Eurodam; in Roebelarendsveen kan je beter niet beginnen met het handelen; niemand vond dit een goede keuze. Eurodam heeft ook de beste burgemeester (bij deze gefeliciteerd The Game Master), gevolgd door Zwollar. De inwoners waren niet echt enthousiast over de burgemeester van Roebelarendsveen; wederom 0 stemmen voor deze stad.
El Peso is volgens jullie de onveiligste stad, gevolgd door Monapoli. De veiligste stad is volgens jullie Zwollar; word je dus gek van de criminaliteit, kom naar Zwollar. Eurodam, Bahthoevedorp en Zwollar zijn de steden waar je het gunstigst zit; in YenVille gaat het blijkbaar wat minder, niemand vind het gunstig om daar te wonen. Ook Monapoli is niet erg in trek met maar 1 stem voor.
Conclusie: Als brave inwoner kan je het beste wonen in onze hoofdstad, Eurodam, of een van de rustigere steden zoals Bahthoevedorp en Zwollar. Voor de criminelen onder ons is El Peso en Monapoli het paradijs.