Criminaliteit aangepakt door burgers

Auteur: gizmo123

Nadat zaterdag bekend werd dat ons land in een dikke weel al 450 diefstallen moest zien te verwerken, waren de burgers de criminele kant van de samenleving zat. Onder leiding van een niet nader te noemen winkelier hebben vijftien handelaren zich aangesloten bij de Eurodamse burgerwacht. Al deze personen hebben wapens en kogelvrije vesten aangeschaft en een enkeling heeft ook een computer met bijbehorende software gekocht. De bedoeling van deze burgerwacht is duidelijk: elke dief die het probeert om in te breken wordt via de computer opgespoord en zonder pardon neergeschoten. Ondanks dat dit tegen de wet is zeggen de betrokken winkeliers niet bang te zijn voor de mogelijke consequenties.

Een van de betrokken winkeliers: Ik weet dat ik in mijn recht sta wanneer ik een winkeldief overhoop schiet: hij besteelt mij en daar straf ik hem voor. Natuurlijk laten we het liever over aan de officieren van ons land, maar dat zijn er gewoon te weinig. Met zestien man kunnen ze nooit het hele land in de gaten houden. Daarom nemen we dus nu het recht in onze eigen handen. En ook al kost het behoorlijk veel geld om deze burgerwacht op te richten, het kost de dief nog meer, want wij schieten in ieder geval drie keer voor het geval hij een kogelvrij vest aan heeft.

Maar als u iemand neerschiet loopt u het risico om opgepakt te worden, en zelf een criminal-status te krijgen! Hoe regelt u dat?

Heel simpel, de winkeliers die opgepakt worden en een boete moeten betalen, worden gecompenseerd door de Burgerwacht zelf. Iedere winkelier die meedoet draagt een kleine bijdrage af aan de penningmeester, en die zorgt ervoor dat wanneer een van onze schutters opgepakt is, dat de borg en de advocaatkosten worden betaald. Want elke arrestatie van onze leden zal gevolgd worden door een rechtzaak, omdat wij vinden dat wij volledig in ons recht staan. En die criminele status is niet onze grootste zorg, wij willen gewoon normaal zaken kunnen doen.

Wat als de Overheid uw Burgerwacht verbied?

Dan gaan wij gewoon door, met de hoeveelheid wapens, kogelvrije vesten, kruit, bommen en geld kunnen wij het lang uit houden. Wij laten ons niet stoppen, de Overheid moet ons dankbaar zijn. Iedere dief die wij neerschieten, is direct failliet. De ziekenhuiskosten zijn enorm! Als het blijkt dat een crimineel financieel zeer sterk staat zullen wij beslag laten leggen op minimaal 1000 ISH aan producten. Bezit hij niet zoveel, dan leggen we beslag op de winkel. Mocht de dief nog steeds weigeren te stoppen of de door ons voorgestelde schadevergoeding niet betalen, dan blazen we gewoon zijn winkel op.

Het zijn harde woorden van de normaal zo vredelievende bewoners van ons land, maar harde tijden vragen om harde acties. Ik heb mijn keuze al gemaakt, ik heb me aangesloten bij de Eurodamse Burgerwacht. Het is toch een heel stuk prettiger als je gewapend over straat kunt lopen, en dat je weet dat er zo n vijftien man zijn om je te beschermen.

Advocaten zonder diploma

Door: Ottavio Alvarez

De vorige handelsperiode al hoorde men geregeld klachten over de kwaliteit van de advocatenkantoren. Laaggeschoolde advocaten zouden met regelmaat voor lachstuipen in de rechtbanken zorgen. Destijds werd er een wet ingevoerd die advocaten verplicht stelde om aangesloten te zijn bij een door de Minister van Justitie erkend advocatenbureau alvorens ze hun kunsten mochten vertonen. Deze wet leek een verbetering omdat advocatenbureaus in theorie alleen goede advocaten aan zouden nemen. Helaas, niets bleek minder waar. Sommige kantoren namen elke advocaat aan (geschoold of niet) om aan voldoende leden te komen en zo leidde de invoering van deze wet indirect voor advocaten met een nog lager niveau.

Ik ben van mening dat het probleem moet worden aangepakt bij de bron: het onderwijs. Slechte advocaten komen voort uit slecht onderwijs, zo simpel is dat. Met hulp en advies van de de juristen Webb_cam, sksmit en Judge Judy heb ik een besloten alle advocaten hun diploma af te nemen en zij die verwachten te voldoen aan de kwaliteits-eisen een her-examen te laten doen. Dit besluit zorgt er voor dat:
– inactieve advocaten uit het systeem gefilterd worden
– slecht geschoolde advocaten hun diploma kwijt zijn
– alleen zij een diploma hebben die het verdienen.

Om het justitiële systeem normaal te kunnen laten werken heeft Minister van Justitie m1n1conomy een verordening uitgesproken waardoor alle advocaten die staan ingeschreven bij een erkend bureau nog één week nadat hun diploma is ingenomen mogen blijven werken. Daarna moeten ze weer over een diploma beschikken.

Parlementair Nieuws deel 3

Door: Parlementair woordvoerder

Het afgelopen weekend is het hectisch weekend geweest in het parlement, met name voor president Priest_TK. Tijdens een ellenlange discussie over gemaakte screenshots die al dan niet nep zouden zijn, werd de president naar eigen zeggen op zo n manier beledigd door enkele mensen, dat hij deze in een vlaag van woede uit het Achterkamertje verbannen heeft. Dit kon niet echt op sympathie rekenen van een deel van de parlementariërs, maar ondertussen lijkt de kwestie weer uitgesproken.

Ook op het gebied van wetsvoorstellen krijgt de president het nog druk. Een tweetal voorstellen is geëindigd in een gelijke stand, waardoor de president, in overleg met de overheid, de doorslag moet geven. Het gaat om de wet van Leader om het kiesstelsel aan te passen (zie: Overheid dwarsboomt anti-democratie-wet Parlement) en om een wet van ramy the king ! om te kavelhandel langs de weg te kop in te drukken.

Een wet van Michiel Hutman om het invorderen van wapens bij een schietincident legaal te maken, vooral een verduidelijking van de wet, werd unaniem aangenomen. Ondertussen wordt er nog gestemd over een wet van Milou, die ervoor moet zorgen dat politieke partijen niet meer als persoon kunnen worden gezien en dus geen apart budget krijgen.

Ook op het ministerie van Onderwijs is het nodige gebeurd. Het plan van Minister van Onderwijs Ottavio Alvarez om van alle advocaten de status in te trekken, werd door een deel van de parlementariërs niet echt gewaardeerd, wat leidde tot een beleidsmotie. Op het moment van schrijven is deze stemming nog bezig en het aantal voor- en tegenstemmers loopt vrijwel gelijk op.

Straatnamen

Door: The Waiter

Als ik door de straten van mijn geliefde stad Bahthoevedorp loop lig ik soms dubbel van de hilarische straatnamen. Oké, ik moet toegeven, ze vallen allemaal wel mee maar als je er even over nadenkt. Zo mag ik eerst door een stel gure steegjes heen waar ik liever niet loop als het begint te schemeren en waar zelfs de ratten weggevlucht zijn. Om vervolgens op de vrolijke, maar helaas knal rood geverfde De Socialist-Laan te komen. Heel sociaal verstopt aan de rand van de stad.

Leader heeft het echter nog minder getroffen: ook zijn straat ligt aan de rand van de stad, maar blijkbaar is de bodem daar verontreinigd, want er is geen hond die er woont. De broertjes Leenards hebben het ook mooi getroffen. Drie straten hebben ze naar zich vernoemd gekregen. Een mogen ze er delen: in die straat is de Overheid ook te vinden op De Overheid Weg. De derde straat, genaamd de Wouter 23 Straat is ook zeer origineel. We zijn de komende 57 jaar (er van uitgaand dat de gemiddelde levensverwachting van een man 80 jaar is) van straatnamen voorzien. Verhalen gaan dat in de kelder van het gemeentehuis de naambordjes voor die straten al liggen opgeslagen. Ook zouden er al geheime kaarten zijn met daarom de ligging van die wegen.

De Mayor ICEKING Laan vind ik ook fantastisch: je vernoemt gewoon een straat naar jezelf! Dat is dus eigenlijk een soort van propaganda voor de volgende verkiezingen. De Keizersstraat (waar mijn nederig huisje staat) is ook zeer komisch. We hebben niet eens een keizer, maar we hebben er dus wel een straat voor het geval dat. Oh wacht, ik snap het al, niemand heeft het hem verteld! Burgemeester, de Jappen hebben de oorlog niet gewonnen, wij zijn nog steeds de baas in het land.

De Tha Game Master Laan, Richard & Geert Weg, en het Volder en Cobe Plein begrijp ik. Dat zijn nog eens mensen die iets voor het land gedaan hebben: De burgervader van Eurodam heeft bleekwaterhemden geïntroduceerd, Richard en Geert hebben commentaar geleverd en Volder en Cobe, dat spreekt voor zich. Ik stel echter een The Waiter zandpad voor met verkeerslichten die permanent op rood staan zodat je lekker lang kunt waiten.

Leave a Reply