Parlementair Nieuws deel 6

Auteur: Parlementair woordvoerder

De afgelopen dagen hebben in het Parlement vooral in het teken gestaan van de staking in het onderwijs. De voorzitters van de twee grootste scholen van Cyberië (DNCHBO en OUC) hebben een algemene staking afgekondigd voor een onbepaalde tijd, naar eigen zeggen omdat de Minister van Onderwijs niet goed functioneert.

Wat nou precies de redenen zijn voor de staking is nog niet duidelijk. Op moment van schrijven moeten de scholen nog met een verklaring komen. Op deze officiële verklaring werd eigenlijk al de hele dag gewacht, maar deze laat nog even op zich wachten. Naar verluidt is de reden voor de staking een opeenstapeling van foutjes van de Minister, zoals het afnemen van alle advocatenstatussen en het niet bijwerken van de cijferlijsten.

Door een groot deel van het Parlement en de President is op deze staking echter met verontwaardiging gereageerd. Volgens president Priest_TK hebben de beide directeuren, Remco Bogaard en ramy the king !, beide overigens ook (ex)Parlementariër, deze staking alleen maar afgekondigd omdat zij hun zin er in het Parlement niet door konden krijgen. Daar was de Minister van Onderwijs, Ottavio Alvarez het ook mee eens, waardoor hij overweegt de statussen van de scholen in te trekken.

Aanstaande vrijdag worden in Cyberië opnieuw verkiezingen gehouden. Kandidaat-burgemeesters kunnen zich nog tot woensdag aanmelden op de politiek-pagina. Donderdag verschijnt de speciale politiek-editie van The Miniconomist.

Leave a Reply