Makelaars

Auteur: The Waiter

Veel mensen zijn nog onbekend met het beroep makelaar, maar wat hij doet is eigenlijk heel simpel. Als particulier of organisatie ben je niet in staat een pand (winkel of huis) van een ander te kopen. Dat kan alleen via een makelaar, hij koopt het pand en verkoopt het aan een klant. Hierdoor zijn de panden iets duurder dan wanneer je ze rechtstreeks zou kopen maar het zorgt er op langer termijn voor dat het goedkoper wordt. Het is namelijk simpel. Iemand die een pand wil verkopen, wil daar veel aan verdienen. Als iedereen het kan kopen is de kans groot dat er iemand veel voor wil betalen. Als je je pand echter alleen aan een groep makelaars kunt verkopen is de kans echter klein dat je het nog voor veel geld kunt verkopen, een makelaar wil bijna 100% zeker zijn van het feit dat hij het pand ook kan verkopen. Het gaat tenslotte om grote investeringen.

De huizen zullen dus goedkoper aan de makelaars worden aangeboden en zij zullen die korting natuurlijk door rekenen aan hun klanten. Uiteindelijk ben je als koper dus beter af bij een makelaar. Er zitten overigens nog meer voordelen aan een makelaar. Zo is een makelaar getrained om goed op de markt te letten en weet hij waar je op moet letten bij de aanschaf van een pand. Hij kan je adviseren en ook een second opinion geven als je bij een ander iets wilt gaan kopen. Natuurlijk is het ook mogelijk om flink af te gaan dingen bij een makelaar. De meeste zullen daar ook wel in mee werken.

Dus schroom niet een makelaar aan te spreken over een koop of verkoop. Of je nou al gevonden hebt wat je wilt of dat je nog totaal niet weet waar te kijken. Er zijn genoeg makelaars te vinden door het grote succes, hopelijk worden het er niet al te veel. Dan wordt het waarschijnlijk makkelijker een goed pand te vinden dan een geschikte makelaar die aan je wensen voldoet

Leave a Reply