Kavelmonopolie in El Peso

Auteur: The Waiter

Al enkele weken aan een stuk is het aantal kavels dat in El Peso langs de weg te koop is zeer laag. Lege kavels zijn niet te verkrijgen en winkels zijn onbetaalbaar. In andere steden hebben de RAEs (Real Estate Agents) al een flink aanbod en kunnen de consumenten voor schappelijke prijzen aan panden komen.

Met uitzondering van El Peso dus. Door handelen van burgemeester Jack Kleijn zijn er geen lege kavels beschikbaar. Ze zijn er wel maar niet voor de gewone consument. Om een of andere vage rede heeft de burgemeester al de kavels langs een nieuwe weg aan Bytertje verkocht. Volgens de burgemeester is het om de schaarste op te lossen maar dat valt enorm tegen.

In de nieuwe straat is Bytertje koning. Hij bepaald wie er wel en wie er geen kavels mag kopen, hij bepaald de prijs en hij bepaald de grondstoffen die de koper mag houden. Wanneer een consument ook nog bij andere zou kunnen kopen was er geen probleem. Dat is echter niet het geval.

In het gemeentehuis van El Peso is de discussie inmiddels flink losgebarsten. Verschillende inwoners van El Peso en mensen van daarbuiten willen dat de kavels gewoon zoals in andere steden worden verhandeld en dat de grondstoffen er niet vanaf worden gedolven. Dat is het beste voor de handel en de concurrentie positie van El Peso ten opzichte van de andere steden.

Momenteel verkoopt Bytertje alleen kavels zonder grondstoffen, voor hem zijn de grondstoffen gratis en de kopers worden verplicht aparte kavels te kopen om grondstoffen vandaan te halen. Die kavels liggen niet aan wegen en zullen na het delven nutteloos en onverkoopbaar worden. De inwoners van El Peso zijn in ieder geval niet blij met dit beleid en het is maar de vraag of ze Jack Kleijn het zullen vergeven bij de verkiezingen.

Leave a Reply