Vooruitzicht

Auteur: The Waiter

De verkiezingen staan voor de deur maar echt merken doe je dat nog niet in Cyberi�. De campagne gekte van de vorige ronde is uitgebleven en de sfeer is bijzonder ontspannen. Volgens opiniepeilingen zal de uitslag ongeveer dezelfde zijn als de afgelopen verkiezingen. Laat het wel zo zijn dat reeds lang is bewezen dat peilingen het goed mis kunnen hebben.

Veel partijen kijken met lichte argwaan naar het hoge ledental van Lijst Milou. Het is de grootste partij die er ooit geweest is. Het succes is voor vele onverklaarbaar en zal waarschijnlijk tot in de eeuwigheid een raadsel blijven. Er is een grote kans dat de grote aanhang er ook voor zal zorgen dat LM deze verkiezingen goed zal uitkomen. Aangezien de zwevende kiezer in ons staatje niet bijster veel invloed uitoefent op de uitslag.

De andere grote spelers zijn waarschijnlijk SPAM, Xperience en misschien ook de nieuwe Tegenpartij. Deze drie hebben zich allemaal op hun eigen manier geprofileerd en proberen zo de kiezer over te halen. SPAM en Tegenpartij doen dat met een eigen politieke richting, respectievelijk Socialistisch en overal tegen. Xperience doet het iets anders, volgens het motto ervaring voor het volk.

Wie er deze verkiezingen als grote winnaar uit de bus zal komen is misschien al wel te voorspellen, maar dat betekent niet dat de spanning weg is. Die is er nog zeker in de gesprekken tussen de verschillende politici, die allemaal proberen de ander te imponeren. Gelukkig is de mediaoorlog uitgebleven. Dat is misschien te verklaren door het feit dat de verkiezingen deze keer een dag eerder zijn. Ze zijn er al voor ze verwacht werden.

Leave a Reply