Heftige reacties op verkiezingswinst LM

Auteur: Redactie

De historische zege van Lijst Milou tijdens de landelijke parlementsverkiezingen van afgelopen vrijdag leidden tot gemengde reacties onder politici. Lijsttrekster Milou was in haar nopjes met de 8 zetels (een record), andere partijen spraken van een schande wegens het kandidaatstellen van gedoodverfde burgemeesterskandidaten als ICE KING en Guardian.

De grote concurrent Xperience behaalde vier zetels, gevolgd door Lijst Democratie met 3 zetels en LNP en SPAM met beiden 2 zetels. IMPROVEMENT viel wederom buiten de boot, net als de nieuwe anti-partij De Tegenpartij. Met 57 van de in totaal 576 stemmen was Milou wederom de populairste politica onder het volk. Ook ex-burgemeester Dino_Alvarez (LM), XP-lijsttrekker m1n1conomy en LD-voorman Michiel Hutman konden op massale steun rekenen van de achterban. Milou stelde zichzelf direct op als nieuwe Presidente en wacht daarbij zware tegenstand van de oppositie (zie ook: Machteloos).

Bij de burgemeesterverkiezingen, die gelijktijdig werd gehouden, viel vooral de zege van ramy the king ! in Eurodam op. Dezelfde the king ! was in diezelfde week gedwongen af te treden door het Parlement, na de bekendmaking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie. Serieuze kandidaten als Tha Game Master en Veyron hadden het nakijken.

Sensationeel was ook de zege van de relatief onbekende J_Heemelaar in Roebelarendsveen. Hij versloeg, met behulp van een zeer functionele website, de zittende burgemeester J_roest. In El Peso won PrimeME Netherlands de strijd van slechts vier andere kandidaten. YenVille liep weer massaal uit om te stemmen op een belangrijk figuur uit de Alvarez-dynastie. Dit keer was de eer voor Marcello Alvarez, die zijn concurrenten verpletterde. ICE KING wachtte een warm onthaal in Bahthoevedorp na een drukke periode als President. In de overige steden bleven respectievelijk Guardian, tha_gecko en Leader stevig in het zadel, hoewel de laatste nog wel moeite had met de populaire Parlementari�r zofona.

De kiescommissie keurde slechts 8 stemmen af. Austin Powers kreeg de cheaterstatus nadat hij vier keer had gestemd. Powers gaf later aan dat dit te wijten was aan een falende kiescomputer.

Leave a Reply