Parlement in het nauw

Auteur: Redactie/Rabb

Het Parlement is direct de eerste dag van de ambtsperiode al in de problemen gekomen door een beslissing van presidente Milou. Na overleg met diverse adviseurs heeft ze de formateurverkiezingen, die tussen de handelsperiodes gehouden dienden te worden, geannuleerd.

Reden hiervoor was het feit dat de artikelen 7 en 8 van het Reglement van Orde pas gelden bij de verkiezingen in de volgende periode. Nu is echter gebleken dat er in het artikel ook een aantal delen zijn opgenomen die het onmogelijk maken om de formateurverkiezingen niet te houden. Er moeten namelijk officieel een formateur en een regeerakkoord worden gepubliceerd, iets dat beide niet mogelijk is. Ook is het zo dat volgens lid 3 ministers alleen bevoegd zijn tot het uitoefenen van hun functie binnen een kabinet als er een regeerakkoord is. Het Parlement ligt dus vast.

Alle ministeries hebben zich solidair verklaard en hun taken direct neergelegd. Hierdoor kunnen er o.a. geen rechtszaken worden aangespannen, zijn er geen officiële scholen en ligt de controle op de financiën haast volledig stil. Wanneer het Parlement weer kan functioneren is nog niet bekend. Er wordt nog druk gediscussieerd over een mogelijke oplossing van het probleem.

De Overheid gooide olie op het vuur door de geïrriteerde Parlementariërs te wijzen op de onjuistheden in een twee maanden geleden goedgekeurd voorstel van Austin Powers. Publicatie van het voorstel in het Wetboek zou de directe ondergang kunnen betekenen van het Parlement. Ook een voorstel van Priest_TK werd niet overgenomen in het Wetboek, omdat het volgens de Overheid niets zou toevoegen eraan. De Overheid gaf een schop na door op te merken dat het op zn minst slordig is dat 19 mensen drie grove fouten in 1 voorstel niet opmerken. Diverse Parlementariërs gaven vervolgens aan dat de Overheid eerder aan de bel had kunnen trekken.

Ondertussen is het Parlement in spoed om de tafel gegaan om alsnog een regeerakkoord te kunnen presenteren, waardoor de Ministers officieel hun taken kunnen voortzetten. Een andere noodmaatregel, het indienen van een verzoek aan de Overheid om bepaalde artikelen van het RvO buiten werking te stellen, is nog niet overwogen.

De Secretaris van Informatie heeft een speciale club, genaamd Parlement Infopunt, opgericht. In deze club kan iedereen zijn vragen kwijt over de politiek in Cyberië. Over Parlementaire discussies wordt echter geen melding gedaan. Wel over hoe de politiek werkt en wat er zoal gebeurt in het Parlement. Of de huidige onvolkomenheden hiermee in de toekomst vermeden kunnen worden is maar zeer de vraag. Politici hebben nu eenmaal de neiging zichzelf ongewenst in het nauw te werken.

Leave a Reply