Some things never change

Auteur: Redactie

En weer was het gelaarsdekat1 die, dit keer met een kapitaal van 141.000 I-shells, de ranglijst van rijkste Cyberiërs aanvoerde. Weer werd een President vroegtijdig gewipt en ja, weer daalden de aandelen. Maar wat gebeurde er nog meer? Een overzicht van vier weken Cyberië.

Traditioneel ging alle aandacht aan het begin van de maand naar het Parlement, dat onder de opvallende leiding van ex-prostituee Milou direct in crisis belandde. Het niet aanstellen van een formateur leidde tot een juridisch vacuüm dat regeren wettelijk onmogelijk maakte. De aankondiging van het eerste officiële raceklassement in de bergstaat zorgde daarnaast voor de nodige beroering en al snel begonnen de eerste race-fanaten te denken aan een fors duurder geworden Farmerrari.

In de schaduw van de 19 uitverkorenen lieten ook de Digitalianen weer van zich horen. Een groepje actieve eilandbewoners, waaronder uiteraard beroepsrebel Richard, verklaarde het gebied wederom onafhankelijk en zorgde daarmee voor de nodige discussies in menig club. De reactie van de Tegenpartij, dat een terroristenkaartspel publiceerde, had weinig effect; het Parlement stemde, zonder na te denken over de consequenties, voor de onafhankelijkheid van het eiland. Daardoor lijkt het nieuwe Senaatsplan nu een grote kans van slagen te hebben.

Alsof het Parlement nog niet genoeg sores had, werd in week twee het onderwijs aan de kaak gesteld. Het niet functioneren van dit departement zou leiden tot economische schade. Minister Ottavio Alvarez werkte full-time aan de problemen en werd ze uiteindelijk de baas.

Problemen waren er ook in El Peso en Bahthoevedorp. In de voormalige thuishaven van criminelen bleef burgemeester PrimeME Netherlands langer weg van vakantie dan gepland, wat hem een ontslag opleverde. In de goudstad stapte burgemeester ICE KING vrijwillig op na een verloren rechtszaak. De Overheid was not amused. Voor Webb_cam was het toen al duidelijk: de formatie en het Parlement hadden grandioos gefaald.

In Roebelarendsveen en Eurodam was er wel positief nieuws: beide steden scoorden goed in de twee budgetronde. De hoofdstad deed iets wat het de laatste maanden niet was gelukt: groeien. Roebelarendsveen deed dat niet, maar werd wel de op vier na grootste stad van Cyberië.

Ondanks dat ze diep in de buidel moesten tasten voor deelname, startten ruim 20 enthousiaste coureurs in week 3 aan de TMC Cup. Dankzij Maurice H. scoorden de Roebelaars ook hier hoge ogen. YenVille trok zich terug, omdat burgemeester Marcello Alvarez geen animo aantrof voor het racen. Volgens geruchten hield de Alvarez-voorman zich liever bezig met onderhandelingen over kruitimport in het rijke dorpje. Presidente Milou hield het toen al voor gezien en boekte een vroege vakantie.

Haar vervanger fchans2 lukte het niet om de nodige impuls te geven aan het ingezakte Parlement en zo bleven veel belangrijke taken liggen. Dit had mede te maken met het voetbalkampioenschap dat op dat moment in Europa werd gehouden. Hierdoor kreeg ook het Euro-dols-initiatief van ramy the king ! nauwelijks gestalte. The Miniconomist greep het gebrek aan nieuws aan om de krant een nieuwe lay-out te geven. Dit leidde tot weinig positieve reacties van Cyberiërs. Maar die zijn dan ook niet gewend aan verandering.

Leave a Reply