Politieke chaos nauwelijks van invloed op soc.-ec. ontwikkelingen

Auteur: Redactie

Het Parlement is een lopende tijdbom, Ministers worden preventief door het CBI opgesloten en alle grote Cyberiërs van weleer worden met de neus aangekeken. Ondertussen draait de economie op stoom, worden dagelijks tientallen nieuwe inwoners verwelkomd en is er zelfs aandacht voor het milieu. Hoezo crisis? Het gaat hartstikke goed in Cyberië!

Het aantal verkopen bedraagt na ruim anderhalve week handelen 38.000, terwijl in voorgaande periodes met moeite 30.000 werd gehaald in hetzelfde tijdsbestek. Het toont de kracht van de huidige Cyberische economie, die in belangrijke mate gesteund wordt door een nieuwe groep inwoners: de buitenlandse studenten.

In het begin van dit jaar lanceerde de Overheid het plan om Cyberië als unieke leerschool te laten dienen voor studenten uit Nederland en België, landen waaruit verreweg het grootste deel van de bevolking afkomstig is. In de handelsnatie zouden jonge studenten kennis kunnen maken met de economie in de praktijk. De maandelijkse inname van bezittingen zou het land resistent maken voor falende of vertrekkende ondernemers. Bovendien zou een bijdrage gevraagd kunnen worden in keiharde euro`s om de nodige investeringen te doen in de Cyberische infrastructuur.

In september werden de eerste Nederlandse klassen toegelaten tot het land en zij begonnen direct actief te handelen. Inmiddels telt het land ruim 100 tijdelijke studenten die, op een actieve bevolking van enkele duizenden ondernemers, de nodige invloed hebben op de economie. De grondstofrijke kavels worden in razendsnel tempo leeggetrokken en economen verwachten volgende week al een schaarste aan enkele grondstoffen, met daaropvolgende prijsstijgingen. Dit zou opgelost kunnen worden door de steun in te roepen van de handelspartners van Cyberië, maar dat zal door de huidige politieke situatie moeilijk worden.

En daaruit blijkt dat de huidige chaos in het Parlement en de Senaat op Digitalië wel degelijk van invloed kunnen zijn op de economische ontwikkelingen. Eerder al spraken ondernemers hun angsten uit over het wegblijven van lawyers, REA`s en teachers en mogelijke fraude in het bankwezen. Voorlopig echter lijkt de economie resistent voor de klungelende politici, mede dankzij de leergierige Nederlandse studenten.

Leave a Reply