Geweld op Digitalië neemt toe

Auteur: Redactie

De gloednieuwe Kanselier van Digitalië, Moralino Salvatoro, is vandaag met ernstig lichamelijk letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nederland. De Tripolitaan werd laat in de middag getroffen door meerdere kogels en zal voorlopig niet meer terugkeren op het eiland. Na de schietpartij werden de beruchte gangster Francesco Luciano en niemand minder dan de Monapolitaanse burgemeester tha_gecko gearresteerd door Officers. De positie van laatstgenoemde staat nu onder hevige druk.

Salvatoro was sinds kort Kanselier van Digitalië, de voorzitter van de Senaat. Samen met enkele onbekende Digitaliaanse politici, samen goed voor minder dan 10 stemmen tijdens de afgelopen senaatsverkiezingen. In die positie lukte het Salvatoro niet om de Senaat nieuw leven in te blazen. Hij kwam in conflict met enkele invloedrijke Digitalianen en vluchtte vandaag naar Cyberië. Ook daar bleek de Kanselier niet veilig: tegen de avond werd hij getroffen door maar liefst 5 kogels, afgevuurd door Francesco Luciano. Het kogelvrije vest dat Moralino Salvatoro droeg, werd daarbij kapot geschoten. Eerder werd hij onder vuur genomen door tha_gecko.

Onduidelijk is of er een verband is tussen de bomaanslag op de Eurodamse haven om 12 uur `s middags en de schietpartijen later op de middag. Bij die aanslag raakten 9 mensen gewond. De vermoedelijke dader is de Digitaliaan DomDeluise, die in de ochtend werd gearresteerd door de Eurodamse politie met een bom in zijn bezit. De aanslag, de eerste deze maand, werd gepleegd kort nadat Deluise vrijgelaten werd uit de Cyberische gevangenis. De Eurodamse politie heeft echter problemen met het vinden van bewijslast tegen de Monapolitaan.

Veel Digitalianen taster in het duister over de motieven van de drie daders. Maffiabaas Luciano mengde zich tot nu toe nauwelijks in de politieke strijd op het eiland, met uitzondering van wat (verbaal) geweld. DomDeluise werd eerder afgezet als Senator van Financiën en dat verklaart niet waarom hij zich nu zou keren tot Cyberië. Tha_gecko ten slotte, heeft nauwe banden met de grondlegger van het politieke machtsstelsel op het onafhankelijke eiland: kleinez. Deze voormalige Kanselier werd echter vorige week al definitief overgebracht naar een buitenlands hospitaal. Eventuele wraak zou zich moeten richten op de Volkstribuun, die verantwoordelijk was voor de machtswisseling. Deze personen blijven tot nu toe echter buiten schot.

De Overheid weigerde verder op de zaak in te gaan, maar gaf wel aan dat excessief geweld door burgemeesters, op Cyberië of Digitalië niet getolereerd kan worden. Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het welvaren van een stad en hebben een belangrijke voorbeeldfunctie. Het gebruik van geweld zorgt er echter niet voor dat Digitalië meer welvaart krijgt. Wij hopen dan ook dat de kiezers deze handelingen afkeuren. Hiermee stelde de Overheid impliciet dat tha_gecko, die zijn tweede ambtstermijn als burgemeester uitzit, niet direct ontslagen zal worden. De geweldspiraal lijkt daarmee tegelijkertijd niet gekeerd te zijn.

Leave a Reply