Nationale Loterij

Auteur: Sesam

Als nieuwbakken Minister van Financiën heb ik er een moeilijke maand opzitten: veel tegenslagen en rechtzaken hebben mijn pad gekruist. Ik heb in deze weken echter steeds het hoofd boven water gehouden, en met de hulp van mijn team FCS-ers ben ik er totnogtoe in geslaagd een goed economisch beleid te voeren. Op het eind van deze ambtsperiode kijken we uit op een begrotingsoverschot, aangezien we meer inkomsten hadden dan aanvankelijk verwacht. Dat is natuurlijk een aardige kers op de taart voor iemand die voor het eerst minister is.

En daarom wil ik me opnieuw verkiesbaar stellen. In een komende periode wil ik opnieuw de kantoren van het Ministerie van Financiën betrekken om vandaar uit een nieuw Instituut uit de grond te stampen: De Nationale Loterij. De Nationale Loterij zal éénmaal per vier weken mensen de kans geven om geld in te zetten op een aantal nummers. Al dat geld komt terecht in een grote pot, die dan verloot wordt, onder toezicht van de Overheid of de Veteranen Raad (of een gerechtsdeurwaarder aangesteld door het Ministerie van Justitie). In de laatste week van de periode zal een onschuldige hand (de Overheid?) dan een aantal nummers trekken en deze bekend maken. Naargelang het aantal winnaars wordt de pot verdeeld over hen die alle nummers goedhebben (er zullen drie getallen te raden zijn). Indien niemand alle nummers juist heeft, wordt de pot verdeeld onder diegenen die twee nummers juist hebben, enzovoort.

De Nationale Loterij kan aldus de gelukzakken onder ons een flink duwtje in de rug geven in de eindstand. Een snelle begroting van het budget van de Nationale Loterij stelt dat een Grote Winnaar al snel met een paar duizend ISH naar huis kan gaan.

Leave a Reply