Kenners spreken van interessant Parlement

Auteur: Redactie

Ondanks de chaotisch taferelen in het Parlement in de afgelopen weken, is de Partij van de Armen (PvdA) er opnieuw in geslaagd de grootste partij te worden. Tijdens de parlementsverkiezingen van afgelopen vrijdag behaalde de partij van lijsttrekker ramy the king ! 6 zetels, 3 meer dan de belangrijke concurrenten, Xperience, SPAM en de Tegenpartij. Dit verschil was volledig te wijten aan the king zelf, die 56 voorkeursstemmen in de wacht sleepte.

Alleen Evolution bleef zonder zetels: bij een opkomst van ruim 500 kiezers bleef de partij net onder de essentiële grens van 8%. Lijst Democratie behaalde dankzij lijsttrekker Michiel Hutman 2 zetels, net als de nieuwe partij Kronenburgs Belang, waar vooral de Kronenburgse rasondernemer koen202 op veel steun kan rekenen.

Kenners spreken van een interessant Parlement, met uitgesproken persoonlijkheden als ramy the king ! (PvdA), Jacobse (TEGEN), en de enige vrouw in het Parlement, anjaatje (SPAM). Ook de (terug)komst van SPAM-ers TheBlueClan en MoleM in het Blauwe Huis wordt door de experts aangemoedigd. Zelfs van de afgebrande PvdA wordt veel verwacht, getuige de 6 zetels. Wie de nieuwe President zal worden, is tot nu toe onduidelijk.

De uitslag van de burgemeestersverkiezingen bracht weinig verrassingen. In Bahthoevedorp (fchans2), Monapoli (tha_gecko), Zwollar (goedkoopste), Roebelarendsveen (J_Heemelaar), Kronenburg (The Minic) en Tripolire (Leonardo Savatoro) werden de burgervaders herkozen. In Eurodam boekte de drievoudig Captain of Industry gelaarsdekat1 een overweldigende zege: de Supercoi ontving een recordaantal van 93 stemmen, terwijl zijn twee opponenten gezamenlijk bleven steken op 37.

In YenVille werd het roer overgedragen aan de derde Alvarez op rij: Leonardo_Alvarez (eveneens CoI) ontving de meerderheid van de stemmen. In het veelgeplaagde El Peso was er een nipte zege voor matthijsje. De ex-cheater versloeg de bekritiseerde tweevoudig mayor de_seuntiens en favoriet Vinny.

De kiescommissie keurde slechts 6 stemmen af.

Leave a Reply