Praatje met matthijsje

Auteur: Lucius

En weer was het tijd om erop uit te gaan en iemand te vinden om een Praatje met mee te houden. Het is echter niet zo moeilijk meer, mensen bieden zichzelf al aan! Deze keer een Praatje met de Mayor van El Peso, matthijsje, die de afgelopen veelvuldig in het nieuws kwam.

Matthijsje kwam half 2003 naar Cyberië om zijn geluk te beproeven in een nieuw land. Hij begon zoals de meeste nieuwe mensen met handelen, maar zoals ook bij velen, mislukte dit en realiseerde hij zich dat hij met iets anders zijn successen moest gaan behalen. Zijn politieke carrière begon bij Lijst Democratie, waar hij met activiteit een hoge plaats op de kieslijst verdiende en zo het Parlement in ging.

Toch wilde hij wat anders en besloot zich kandidaat te stellen voor zijn geliefde stad El Peso.

Hij had geluk, want omdat de reeds uitgezette bytertje van de Overheid geen belangrijke functies mocht bekleden en matthijsje tweede was geworden bij de verkiezingen, werd hij de nieuwe mayor van El Peso voor handelsperiode 17.

– Hoe gaat het met je, na al die commotie en negatieve publiciteit?

Het gaat weer goed. Met mij en met El Peso. Gelukkig mag ik mayor blijven van deze stad, zodat er niet nog meer problemen komen. Ik ben ook blij dat de idiote actie van MoleM is teruggedraaid. Die commotie heeft me trouwens geen negatieve publiciteit opgeleverd binnen El Peso. Misschien dat dat ergens anders in Cyberië anders is, maar dat is niet van belang.

– Waarom denk jij dat MoleM het gedoogbeleid afschafte?

Hier heb ik het met hem lang over gehad. Vaak gepraat en discussies gehouden. Volgens zijn zeggen wilde hij een veilig Cyberië, en dat kon niet zolang er in wapens en kruit gehandeld werd.

– Waarom heb je tot de mensen van El Peso gezegd dat ze bommen moesten gaan leggen onder overheidsgebouwen?

Hier zijn verschillende redenen voor geweest. De hoofdoorzaak hiervan was het besluit van MoleM om het gedoogbeleid af te schaffen. Ook wilde ik hiermee een nieuw El Peso starten. Een El Peso met een crimineel imago, want het criminele imago van vroeger is verdwenen omdat Digitalië onafhankelijk werd. Na de tijd zag ik pas in dat niet de goede manier was, en heb hier spijt van.

– Denk je dat deze hele affaire je heeft geschaad?

Geschaad wil ik niet direct zeggen. De mensen in El Peso en ook daarbuiten weten met wat voor persoon te maken heeft. Een persoon die niet opkijkt van een aanslag meer of minder. Misschien dat buiten El Peso er een paar zijn die mij nu niet zien zitten, maar ik denk niet dat de Pesoaan mij nu slechter inschat.

– Hoe vind je dat het Parlement is omgegaan met deze hele situatie?

Ik vind dat het Parlement goed gehandeld heeft. Nadat ik mijn excuses heb aangeboden, hebben ze mij niet afgezet, ondanks de afzetprocedure en de 3 stemmen tegen. Ook het achterlijke idee van MoleM is afgeschaft. Gelukkig zijn er verder geen problemen gekomen.

– Ben je plan je weer kandidaat te stellen voor het Mayor-schap, en zo ja, wat zijn je plannen?

Dat ben ik wel van plan, en ik zal mijn beleid van de periode voorzetten. Zo is het dit keer gelukt en ik hoop dat het bij de volgende verkiezingen weer gaat lukken.

– Wat wil je na je ambtsperiode als mayor nog eens willen doen of worden??

Dan denk ik dat ik het Parlement weer in ga. Wat me toch ook weer een uitdaging lijkt. Het ministerie van justitie heb ik ook altijd wel mooi gevonden

Rood of Blauw?

Blauw

Mayor of Parlementariër?

Mayor

Advanced of President?

President

gelaarsekat1 of Veyron?

gelaarsdekat1

Handelen of Rentenieren?

Handelen

Officer of Ambtenaar?

Officer

Duim omhoog of naar beneden?

Omhoog

Slapen of Dromen?

Slapen

Tattoo of Piercing?

Tattoo

PvdA of SPAM?

PvdA

Leave a Reply