Maar verliest zetel door ingrijpen VR

Auteur: Redactie

De Partij voor de Armen (PvdA) is voor de derde keer op rij als grootste partij tevoorschijn gekomen uit de Parlementsverkiezingen. De partij behaalde dankzij het drietal Remco Bogaard, ramy the king ! en Max Havelaar een recordaantal van 177 stemmen. De 33 stemmen op oud-President ramy the king ! werden vandaag echter ongeldig verklaard door de Overheid, op advies van de Veteranen Raad. Daardoor komt de partij op 6 zetels, 1 minder dan aanvankelijk gedacht.

De Overheid zelf pleitte voor het niet wijzigen van de uitslag en tegelijkertijd het weigeren van the king !, die in oktober op onrechtmatige wijze ontslag nam, in het Parlement. Dit had mede te maken met het feit dat ramy the king ! nooit op de kieslijst had mogen verschijnen. Het unanieme advies van de Raad om de stemmen niet mee te tellen werd echter uiteindelijk door de Overheid overgenomen, hetgeen leidde tot heftige reacties bij de PvdA-leden, die stelden niet op de hoogte te zijn van het verlies van actief kiesrecht van stemmentrekker the king !.

De zetel ging uiteindelijk naar de tweede grootste partij, Lijst Democratie. De partij van de nieuwe lijsttrekker erikunited kwam hierdoor op 4 zetels, 1 meer dan grote concurrent SPAM (3). De overige zetels gingen naar de kleinere partijen Kronenburgs Belang en de debutanten NCP en SP (allen twee zetels). Van de laatste twee waren vooral de lijsstrekkers remcowouter en thorgal_aegirsson populair. De herstart van de LNP viel in minder goede aarde: de partij bleef als enige buiten het nieuwe Parlement.

Na de burgemeestersverkiezingen konden slechts twee burgemeesters hun debuut maken in één van de negen gemeentehuizen: in YenVille nam heyy het stokje over van de tweede burgemeester deze maand en Monapoli staat voor de komende tijd onder leiding van kleinez, een van de bekendste Digitalianen en bovendien een goede kennis van de op die plaats vastgeroeste tha_gecko. Bij de herverkiezing van de overige burgemeesters viel vooral die van gelaarsdekat1 in Eurodam en fchans2 in Bahthoevedorp op. Eerstgenoemde ontving 110 stemmen en fchans2, die zijn tweede termijn uitzit, 51. Samen behaalde zij daarmee ruim 32% van het totaal aantal stemmen in Cyberië.

In de Digitaliaanse Senaat ten slotte behaalde nieuwe Kanselier en eerdergenoemde tha_gecko een glansrijke overwinning. Naast Antonio Savatoro waren de stemmen verder geleidelijk verdeeld over opvallend veel kandidaten. In totaal werden er in beide landen 586 stemmen uitgebracht, een record. Slechts enkele stemmen werden afgekeurd, hetgeen volgens de kiescommissie niets te maken had met het deels falen van het screensysteem. Bij een latere screening werden geen stemmen afgekeurd.

Bekijk hier de definitie uitslag: http://www.miniconomy.nl/temporary/vote_results.php

Leave a Reply