Cyberië op de schop?

Auteur: Redactie

Volgens een uitgelekt rapport aan de Overheid zal Cyberië dit voorjaar, en mogelijk al eerder, volledig op de schop gaan. In het rapport, waar diverse hoge functionarissen aan meegewerkt hebben, wordt niet alleen gesproken over een, eerder bekend gemaakt, nieuw toelatingsbeleid, maar eveneens over een goedkope busdienst, beperking van de productiecapaciteit en een geheel nieuwe look van de bergomgeving.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een verandering het dagelijkse leven in Cyberië en Digitalië volledig op z`n kop zet. De inwoners van de berg kregen immers in de afgelopen jaren te maken met de privatisering van de transportsector, de scheepvaart en de invoer van vennootschappen, kruit enzovoort. De schrijvers verwachten dan ook weinig problemen met de invoer van nieuwe diensten en een nieuw toelatingsbeleid, aldus het rapport.

Dit, strengere, toelatingsbeleid is het directe gevolg van een jarenlang tekort aan keiharde buitenlandse valuta bij de Cyberische Overheid. Jarenlang zijn duizenden handelaren ontvangen en met een extraatje het land ingelaten, maar daar heeft nooit een substantiële stroom inkomsten tegenover gestaan. Cyberië is geen zelfvoorzienend land: alle technische infrastructuur en bovendien het voedsel wordt geïmporteerd. Des te meer inwoners, des te hoger deze kosten, schetst het rapport.

Tegenover een kleine aanmeldingspremie in keiharde euro`s staat volgens de rapporteurs een betere service en prijzen die gebruikt kunnen worden in het land van herkomst, tijdens de bekende pauzes tussen handelsperiodes. Het belangrijkste voordeel is echter de sterke afname van het verschijnsel farming, wat de leefomgeving in Cyberië volgens het rapport aanzienlijk verbeterd.

Hoe het toelatingsbeleid precies vorm wordt gegeven, staat niet exact in het rapport vermeld. Data en de exacte invulling dienen in overleg met de Overheid en buitenlandse ingenieurs bepaald te worden, aldus het rapport. Wel is duidelijk dat er belangrijke veranderingen op komst zijn.

Het plan busdienst van ossie000 schetst de invoer van particuliere, of Overheidsgestuurde, bussen die tegen laag tarief pendelen tussen de diverse steden. Het plan boerderij gaat verder in op de recent geïntroduceerde boomplantlicenties, terwijl een ander plan de invoer van capaciteitsafhankelijke machines bepleit. Het rapport begint echter met een geheel nieuw kleurenpalet van de toegangspoorten en straten in het land.

Volgens het rapport is de Overheid ook voornemens meer te weten te komen over de inwoners. Niet uit marketingoverweging, zo schrijft men expliciet, maar voor het beter toekennen van belangrijke taken. Ook zou er een onderzoeksmotief zijn. De Cyberische economie is een zeer uitzonderlijke, die honderden studenten trekt om leerervaringen op te doen. We zouden deze karakteristieken beter moeten gebruiken om research te doen.

Welke van de veranderingen precies ingevoerd gaan worden, al dan niet onder protest, is nog niet duidelijk. Het rapport verwoordt dat het niet verstandig is alle veranderingen in een keer door te voeren. Duidelijk is wel dat de veranderingsgezinde Cyberiërs en Digitalianen de komende tijd flink aan hun trekken komen.

Leave a Reply