Ballotagecommissie beslist over lot asielzoekers

Auteur: Redactie

Asielzoekers, een woord dat niet vaak wordt gebruikt in de Cyberische volksmond. Toch zijn er honderden die voor de grens van de bergstaat wachten. Als verbanneling of als emigrant uit het buitenland, te arm om de ingestelde toegangsheffing bij de grens te voldoen. Als het aan de Overheid ligt zal die toegangsheffing binnenkort deels verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een ballotagecommissie, en die zal niet makkelijk zijn.

Wat de leden van de toelatingscommissie precies gaan doen is tot nu toe onduidelijk, ook voor de Overheid. Wel gaf deze aan alle buitenlanders een visum te geven voor het verblijf in Cyberië gedurende de eerste dagen van een handelsperiode. Wie langer wil blijven zal ofwel in de buidel moeten tasten, ofwel moeten aantonen van onberispelijk gedrag, en goede wil, te zijn.
De plannen zijn gisteren voorgelegd aan de Veteranen Raad en maken onderdeel uit van een beleid om de bevolkingstoestroom naar de bergstaat weer groter te maken. Deze werd geminimaliseerd toen de Overheid in februari besloot tol te heffen bij de grenzen en de tarieven voor speciale diensten te verhogen.

Een belangrijk speerpunt van dit beleid is het organiseren van een grote marketingstunt door de Cyberische beleidsmakers. Deelname aan deze actie betekent gratis toegang aan de grens. Hoewel de verwachtingen groot zijn over deze actie, en diverse Cyberiërs al hebben aangegeven hieraan mee te willen doen, weet niemand nog wat er precies gaat gebeuren. De Overheid probeert de plannen voor 1 april landelijk bekend te maken.

Leave a Reply