Politieke warboel

Auteur: The Socialist

Het is een onderwerp waar maar al te graag over wordt geschreven en waar maar al te veel over kan worden geschreven: politiek. Iedere ambtsperiode maken de Parlementariërs er weer een zooitje van. Ze zijn inactief, komen met idiote ideeën en worden vervolgens weer herkozen. Wat drijft mensen te stemmen op dit soort personen? En misschien nog belangrijker; wat doen de Parlementariërs nou precies, of juist weer niet?

Ten eerste is er natuurlijk de naam. It’s all about the name zeggen veel mensen dan ook. Denk maar aan PvdA, oftewel Partij voor de Armen. Veel doen ze niet in het Parlement, al handelsperiodes achtereen niet, en toch wordt er steeds weer op hen gestemd. Er wordt zelfs zoveel op hen gestemd dat ze al voor de derde achtereenvolgende handelsperiode de grootste partij zijn. Vriendjespolitiek? Nee. Het is eerder onwetendheid van de zogenaamde noobs, nieuwelingen, die iedere keer met de verkiezingen op de mooie naam stemmen en zo hun waardevolle stem ‘weggooien’ aan inactievelingen of mensen die geen verstand van zaken hebben. Of de VHC dan? De afgezanten van deze partij zijn of inactief of verwikkeld in belangenverstrengeling. Toch lijkt ook deze partij uitermate populair te zijn.

Wat betreft de Parlementariërs zelf; die voeren niks uit. Het lijkt alsof ze van alles kunnen, van handelen tot stelen, van barmannen invoeren tot legers creëren, maar weinig nuttige ideeën die de gewone burger tot voordeel strekt. Ook zijn de moties erg in zwang. Want zeg nou zelf: als Parlementariër kan je toch het beste je tijd besteden aan het de grond instampen van je collega�s? Dit is volgens veel politici belangrijker dan mazen uit de wet te halen en nieuwe (lees: goede) wetten in te voeren.

Of de politiek in Cyberië ooit volwassen wordt is de vraag. Velen hopen echter van wel, maar dan zal er een hoop moeten veranderen, te beginnen bij het stemgedrag van ons, het volk. Bedenkt dus goed op wie je stemt. Lees de standpunten van een partij, kijk naar capabele personen en bovenal; kijk naar wat een partij eventueel in het verleden heeft gepresteerd.

Leave a Reply