Parlementaire zaken

Auteur: Minister van Binnenlandse Zaken

Direct na de verkiezingsuitslag (AXXI 5 zetels, SPAM 4, PvdA 4, LS 2) vonden de coalitie-onderhandelingen plaats. Velen dachten dat AXXI en SPAM het nieuwe kabinet zouden vormen, maar uiteindelijk zijn de partijen AXXI, Partij voor de Armen en Lijst Solidariteit tot een overeenkomst gekomen. Sommigen beweren dat AXXI iets persoonlijks tegen SPAM-lijsttrekker Battery had, maar sksmit zei dat hij gewoonweg een slechte samenwerking tussen de twee partijen verwachtte en dit wilde vermijden.

De coalitie-partijen kwamen overeen tot de volgende samenstelling van het kabinet; Minister van Binnenlandse Zaken:
Cent (PvdA)

Minister van Justitie & Veiligheid:
Webb_cam (AXXI)

Minister van Financiën:
The Socialist (LS)

Minister van Onderwijs:
pino1 (AXXI)

En als President sksmit (AXXI)

Voor meer informatie over het kabinet, zie de website www.binnenlandse-zaken.tk.

De eerste dag van de handelsperiode kreeg het kabinet te horen dat de nieuwe samenstelling van het kabinet (een voorstel van TheBlueClan), niet geheel ingevoerd zou worden, waar zij wel op gerekend hadden. In dit voorstel stond onder andere dat de post Veiligheid onder Binnenlandse Zaken zou vallen. De President kwam echter met de oplossing om de Minister van Binnenlandse Zaken als Staatssecretaris van Veiligheid te benoemen, en hem een volledige volmacht over de post veiligheid te geven.

Vanwege onduidelijkheden over verschillende begrotingen, werd de eerste begroting afgekeurd. Minister van Financiën The Socialist (LS) verklaarde dat de Veteranen Raad de verkeerde begroting had gekeurd, en zette zijn fout snel weer recht. De eerste dinsdag van de handelsperiode was de begroting door zowel de Veteranen Raad, als het Parlement goedgekeurd.

Inmiddels zijn in deze ambtsperiode al verschillende voorstellen naar boven gekomen; zo stelde Remco Bogaard (AXXI) voor om verschillende lagen in het onderwijs aan te brengen, en bracht COE (AXXI) nogmaals de status aparte van El Peso ter sprake.

Leave a Reply