Socialistisch Front faalt

Auteur: The Socialist

Iedere handelsperiode is er wel weer een plan om de minderbedeelden in ons land te helpen. Wie kent er niet Help De Medemens, het Nationaal Fonds en tal van andere organisaties waarvan het gross niet meer bestaat. Zo werd ook deze handelsperiode weer het plan opgevat om de armeren een dak boven hun hoofd te gunnen, een opleiding te geven of hen te helpen weer een positief saldo te krijgen. Dit zou een samenwerkingsverband worden tussen socialisten en communisten uit alle steden van Cyberië en zelfs uit Digitalië. Aangezien de Partij voor de Armen en Lijst Solidariteit het geheel zouden opstarten ging het project Socialistisch Front heten. Het begon mooi maar eindigde al snel in ruzie.

Cent van de PvdA en ik, The Socialist, van LS hadden het plan al uitgestippeld. We zouden makkelijk verscheidene huizen, een school en een advocatenbureau kunnen oprichten, het enige dat nog moest gebeuren was het voorleggen aan onze partijen. Binnen LS was alles koek en ei, bij PvdA leek dit ook het geval, in de eerste instantie. Toen er in het geheim de besprekingen begonnen waren werd al snel duidelijk dat de PvdA eerder meer bekendheid wilde dan de mensen werkelijk helpen. Ze begonnen de leden van LS uit te dagen, de partij te beschuldigen van meeliften op het `succes` van hun partij en tal van andere ongefundeerde kritiek. Wat eens één mooi plan was leek uiteen te vallen in verscheidene ideeën en meningen. Reden leek de afwijzing van LS om te fuseren met de PvdA.

Eerder had de voorzitter van de PvdA, Lucius, voorgesteld om LS met de PvdA te laten fuseren. Toen dit echter beleefd werd afgewezen leek het alsof de gehele PvdA ineens tegen het plan van het Socialistisch Front was. Vol woede vielen de leden van de ene partij de andere aan, iets wat nooit de bedoeling was geweest. Het plan was er namelijk om eenheid te brengen, iets wat nu ver te zoeken is.

Of het ooit nog goed komt tussen deze twee partijen is te betwijfelen. Ieder gaat zijn eigen weg nu. Het enige jammere is dat velen binnen de PvdA zich zo hebben laten kennen, als mensen die geen eenheid willen en ook niet als individuelen willen handelen.

Leave a Reply