De evolutie in de Federatie

Auteur: ossie000

Iedereen denkt bij de evolutie in de Federatie waarschijnlijk meteen aan de nieuwe bewegwijzering, maar daar gaat dit artikel niet over. Dit artikel gaat over de radio.

Op dit moment zijn er 2 radiostations in de Federatie: Miniconomy FM en Federal FM. Beiden zijn live streaming, met daar ook de rechten voor. Streaming kwam het eerst voor op de radio`s in de Drie-Staat in de tussenperiodes, een paar weken geleden. Daarvoor waren er ook radiouitzendingen, maar dat waren bestanden die je kon downloaden, of per stream kon luisteren. Maar de evolutie op radiogebied heeft ook hier in de Federatie niet stilgezeten en alles is nu live streaming. Maar is deze evolutie vooruitgang, of juist achteruitgang?

Ik heb beide radiostations even geluisterd. Wat blijkt; op Miniconomy FM én Federal FM heb ik nog nooit iemand horen praten. Alleen maar muziek, muziek en muziek. Niks mis mee, maar af en toe wat gepraat kan ook niet kwaad. Een playlist aanzetten kan iedereen, daar hoef je niet geweldig voor bezig te zijn. Dan klinken namen als DJ L1NK1N wel vet, maar de verwachtingen worden niet ingelost. Ik kan me ook best kan voorstellen dat steeds praten over van alles en nog wat ontzettend vermoeiend is, maar iedereen herinnert zich nog wel de hilarische eerste uitzending van Ottavio Alvarez.

Mijn advies: praat gewoon wat tussendoor, kondig de nummers aan, vertel wat over de actualiteit, wees creatief.

Leave a Reply