Auteur: Redactie

Die schop krijgen ze meestal van een groepering als Lijst Aanrecht, de CBI, Improvement, de RAF, noem maar op. Die proberen veel aandacht te trekken met geweld. Of door een eigen vernieuwende partij op te richten. Om zo met hun partij de andere even op hun plek te zetten. Want de rest van de gewone partijen laten regelmatig een steek vallen en zijn alles behalve vernieuwend. Want zeg eens eerlijk, wat zijn nou de grote verschillen tussen: FCDS, PVDA, sociale partij mc of PSP Cyberië? Een ding hebben ze in ieder geval allemaal, een grote mond. Zodra er een klein beetje kritiek komt is het de schuld van een ander, want aan de kwaliteiten van de partijen mogen we niet twijfelen. Tenminste dat laten ze ons geloven.

Echt grote politieke veranderingen hebben we al jaren niet gehad, een paar veranderingen in de wet zijn er gekomen ja. Het grootste deel van het werk is echter al jaren geleden gedaan door andere. Hebben partijen die beloven voor de arme op te komen de arme echt geholpen? Of hebben ze alleen maar het geld en de tijd van Cyberiers in een bodemloze put gegooid?

Tijdens de vorige verkiezingstrijd was er flinke hoop voor het volk van Cyberië, er waren twee partijen die eindelijk eens iets wilde gaan doen dat ze niet stiekem bij andere gezien hebben. Helaas slaagde ze er niet in de Cyberische politiek de frisse wind te brengen die ze echt nodig heeft.


De 13 partijen in het dozijn die zich nu waarschijnlijk aangesproken voelen nodig ik uit eens te laten weten wat hen onderscheid van de rest. Op die manier kunnen jullie het volk eens een eerlijk beeld geven over de politiek. Stuur je betoog in naar de redactie van TMC. De voorwaarden vind je in de redactieclub.

Leave a Reply