Drang naar vroegâh neemt toe

Auteur: Lucius

Dat ons land momenteel niet in een van zijn hoogtijdagen verkeerd moge duidelijk zijn. Echter, dat er steeds meer en meer met weemoed wordt teruggedacht aan financieel en politiek goede tijden. Doet toch enige wenkbrauwen fronzen. Zo worden er met de dag nieuwe clubjes gesticht waar mensen zich kunnen vertoeven met het terughalen van glorieuze tijden, of het bedenken van nieuwe mogelijke veranderingen in Cyberië. Waardoor de handel nog meer gestimuleerd kan worden of er meer bewoners kunnen worden gelokt, maar wat hebben wij nu op dit moment aan deze wilde gedachten naar de rijke geschiedenis van ons land? Is het niet beter om ons te concentreren op het huidige, moderne Cyberië? Of is het soms helemaal niet gek om even te genieten van de gedachte dat vroegâh toch ook écht alles beter was?

De clubs die momenteel gretig gebruiken maken van het verlangen naar vroeger zien hun lidmaatschappen alleen maar toenemen. Er wordt dagelijks druk gediscussieerd over het wel en wee van vandaag de dag, maar ook over hoe alles beter kan in de toekomst. Om die hoogtijdagen van vele periodes geleden, nog eens mee te kunnen maken. Een aantal clubs als: Beter MC, De toekomst van MC en Nieuw MC pleiten vooral voor definitieve veranderingen in de huidige structuur van het land. Waardoor in de nabije toekomst, de levendigheid van het volk weer kan worden hervonden.

Onlangs werd ook de club Vroegâh opgericht, waar leden zonder grenzen elkaar konden overspoelen met mooie en stoere verhalen over hoe het vroegere leven was. Immers, het is alweer een flinke tijd geleden sinds de ontdekkingreizigers ons land ontdekte. Opmerkelijk is dan eigenlijk niet dat veel ervaren inwoners hier met elkaar gebeurtenissen en ervaringen uitwisselen en nog even genieten van die goeie ouwe tijd. Echter moeten er toch zeker enkele kanttekeningen bij deze acties worden gezet. Natuurlijk, het is mooi om oude herinneringen terug te halen en deze met medebewoners te delen. Maar moeten we niet vrezen voor een samenleving waarin steeds wordt gestreefd naar een perfecte toekomst? Waarvoor we de huidige problemen moeten vergeten?

De politiek ligt op zijn gat, burgemeesters luieren in hun luxe villa�s. Is het niet tijd dat we ons focussen op de zaken die momenteel niet volledig lopen zoals we hadden gewild? Is, doordat we dit hebben nagelaten, het huidige klimaat van onze samenleving dan niet onze eigen schuld? Een antwoord zal op deze vragen altijd schuldig blijven. Het kan geen kwaad om te mogen fantaseren over de florissante tijden van vroeger, maar daarbij mag uiteraard niet het dagelijkse leven onder leiden. Aan de andere kant kan worden gezegd, dat het toewerken naar een nieuwe structuur juist ons kan helpen van deze mindere tijden af te komen. Maar of dit ook op korte termijn enige veranderingen kan opleveren?

Leave a Reply