Verkiezingen in Cyberie

Auteur: Joep_Eerlijk

Ook deze handelsperiode worden er weer op het einde verkiezingen gehouden. In Cyberië betekent dat de burgemeesterverkiezingen en de parlementsverkiezingen. Het lijkt er op dat er steeds meer interesse komt voor de politiek. Een goede ontwikkeling.

De burgmeester verkiezingen in Cyberië zijn weer goed in trek, vooral de verkiezingen in Eurodam. 2 populaire (ex-)burgemeesters van Eurodam, Tha Game Master en Podje, hebben met elkaar afgesproken deze handelsperiode niet mee te doen aan de burgemeesterverkiezingen. Dit doen ze om andere kandidaten een kans te geven om burgemeester te worden. Hiermee lijkt er een spannende strijd te gaan ontstaan wie er burgemeester zal worden in Eurodam.

Maar ook in de andere steden lijkt er een ware verkiezingsstrijd te gaan ontstaan, zoals ook in Kronenburg. Waar de ervaren burgemeester uit Eurodam, Tha Game Master, een poging gaat wagen om burgemeester in Kronenburg te worden. Maar hij heeft een belangrijke tegenstander, Zofona. Hij is in kronenburg een geliefde burgervader en gaat na enkele handelsperiodes afwezigheid ook voor het burgemeesterschap.

Naast de burgemeesterverkiezingen word er ook nieuwsgierig uitgekeken naar wat de uitslag zal zijn van de parlementsverkiezingen. Er zijn namelijk 5 partijen die zich opgegeven hebben voor deze verkiezingen. Naast 2 partijen die vorige handelsperiode ook al mee deden met de verkiezingen, Inactieven Belangen en Handelsbond, zijn er deze handelsperiode maar liefst 3 nieuwe partijen opgestart. FetishFashionFascist, ook een wel bekende club binnen Cyberië, doet onder leiding van M1n1conomy een poging om zoveel mogelijk zetels in de wacht te slepen. Dit zelfde geld voor de Liberale Democratische Fractie die onder leiding van Remco Bogaard staat. De derde partij, de Volkspartij, is ook meteen de grootste met maar liefst 21 leden. Van deze laatste partij wordt veel verwacht aangezien er enkele politiek grote namen mee doen zoals Cent en The Socialist. Dat er 5 partijen zijn die aan de verkiezingen mee doen is een goed teken. De politiek die enkele handelsperiodes geleden nog op een laag pitje stond heeft zich goed hersteld. Dit heeft ook te maken met de invoering van het Staatbudget, waardoor een baantje als parlementariër een stuk aantrekkelijker word. De politiek wordt interessanter voor de gemiddelde inwoner van Cyberie. Deze ontwikkeling moet voort gezet worden.

Leave a Reply