Visum in Cyberië

Auteur: Joep Eerlijk

Al van oudsher denkt het parlement van Cyberië alleen maar aan het verbeteren van de maatschappij binnen Cyberië. En wil je een goede maatschappij hebben, dan moet het natuurlijk wel veilig zijn op straat. Het parlement is sinds de invoering van het staatsbudget in staat zelf plannen aan te dragen en uit te voeren. Dat kost natuurlijk de nodige centen, en die centen moeten ergens vandaan gehaald worden. Het geld wordt ingehouden van het budget dat uitgedeeld word aan de Mayors. Zij moeten doen met gemiddeld een schamele 32000 ISH. Vorige handelsperiode is geprobeerd de veiligheid op te krikken door middel van veel officers aan te stellen. Meer blauw op straat dus, echter zijn de meningen verdeeld of dit wel de goede oplossing is voor het �veiligheids probleem�. Daarom word er binnen het parlement nog steeds naarstig gezocht naar een oplossing om voorgoed van deze kopzorgen verlost te zijn. Er werd een idee aan gedragen om een leger op te richten, echter werd dit na enige tijd toch van de hand gewezen. Dit kwam omdat men vond dat het een te oorlogszuchtige gedachte was. Digitalianen (als ze een bedreiging vormden) zouden vogelvrij verklaard worden, en het leger zou structureel de Digitaliaanse obstakels verwijderen.

Maar dat plan ging dus niet door. Toen kwam men met een plan waar al een tijdje de geruchten ronde over deden dat deze ingevoerd zou worden. Het visum idee. Het is een erg simpel concept maar het zal naar alle waarschijnlijkheid wel goed werken. Het ziet er als volgt uit (quote uit het parlementsgebouw van Bonanza):

Jantje (Digitaliaan of Virtuaan) meldt zich aan op het MvBiZaSa met de vraag of hij een visum krijgt. Er zijn nu 2 mogelijkheden.

-Jantje staat niet op de zwarte lijst en mag dus een visum krijgen. Hij moet 80(?) ISH betalen. Zijn naam wordt ingegeven in de manager en Jantje kan het land in en uit.

-Jantje staat op de zwarte lijst en mag dus geen visum krijgen. Zijn naam wordt niet ingegeven in de manager en hem wordt vriendelijk medegedeeld dat hij geen visum krijgt.

Er werd ook nog gesuggereerd dat een Cyberiër die te veel zware strafbare feiten zou plegen uit het land gezet moest kunnen worden. Echter, dit werd afgewezen omdat men vond dat het buitenland niet opgezadeld mocht worden met de criminelen uit Cyberië.

Alleen niet iedereen was voldoende tevreden met dit plan, het zou nog simpeler moeten worden. The Waiter kwam met het idee dat alles gewoon het zelfde blijft, alleen moest de mogelijkheid er zijn om mensen op de Blacklist te weigeren Cyberië binnen te komen. Daar werd zeer positief op gereageerd, het is nog niet helemaal duidelijk of het plan daadwerkelijk ingevoerd word. Wat al wel duidelijk is, is dat als dit plan ingevoerd word Cyberië weer een stap verder is op weg naar de perfecte maatschappij.

Leave a Reply