Remco Bogaard

Auteur: Remco Bogaard

Maandagmorgen 9 uur. Ik word ruw uit mijn slaap gehaald door één van mijn medebewoners die in vrolijke tonen aanheft: “It’s a beautifull day, the sun is shining.” Het kost mij enige momenten om helder te worden, maar dan word het mij weer allemaal duidelijk. Ik ben een bewoner van het Big Brotherhuis in de Federatie. Samen met nog negen metgezellen bewonen wij dit huis, waarbij er om de paar dagen een bewoner door middel van een stemming afvalt.
De eerste week kende al 2 afvallers, te weten Sir Lex Neumann en Apophis. Laatstgenoemde greep zijn vertrek aan om gelijk een club te bouwen genaamd: Big Brother Kritiek. Hierin verwijt hij de bewoners “teveel op te gaan in het leven in Big Brother”. Er loopt tevens een poll voor de ‘zieligste bewoner’ van Big Brother. Zulke informatie lekt mondjesmaat het huis binnen via verschillende informatiekanalen die ik nu verder niet zal toelichten.
Nu vragen jullie je misschien af. Wat bezielt iemand om willens en wetens in het huis te stappen. Zouden het de 100 pm dagen als prijs voor de winnaar zijn? Ik betwijfel het. Is het misschien de naamsbekendheid die je ermee werft? Ook op deze optie zou ik geen geld op inzetten. Wat is het dan? Wat drijft deze mensen ertoe om twee handelperiodes al hun beslommeringen op te geven? Onder de bewoners bevinden zich ex-presidenten, partijvoorzitters, ex-mayors en Captains of Industry. Wat bezielt deze mensen om hun carriere hiervoor op te geven? Ik weet het niet, wie zal het zeggen?

Leave a Reply