Cyberië binnenkort 100.000 ISH armer?

Auteur: bonanza

Iedereen praat erover. Een nakende oorlog is op komst. Een uitgelezen moment om onze vrienden over de Valuta eens uit te horen, dacht ik zo. Al bij de eerste vraag ga ik uit de bocht. “Wat is het standpunt van Digitalië tegenover de oorlog?” vraag ik iamthebest4. “Oorlog, oorlog, welke oorlog?” antwoordt hij bloedserieus. Ik excuseer me snel, wanneer ik merk dat hij dreigend zijn wapen optilt. “Wie, wie ga je nog beschieten?” vraag ik aarzelend. “Goh, ik heb net nog een Alvarezje beschoten.” Het mag duidelijk zijn. Deze mannen deinzen voor niets terug. “Het is hun schuld. Door hun maatregelen tegen de vredelievende Digitaliaanse regering verdienen ze niets anders.” Het mag dan ook niet verwonderen dat ze de Cyberische dreiging weglachen. Een lachertje noemen ze het. Alles draait om Project X. “We hadden afgesproken dat we niet zouden schieten deze ronde. Het is dus volledig aan Project X te danken dat Cyberië nu onder vuur ligt.” Stoute, stoute Alvarez, zullen we dus maar denken. Bij deze heb ik ook nog een waarschuwing voor hem: “Hij kan nog wat gatvullingen verwachten.”Ook Richard verwaardigde zich tot het spreken tegen een misselijk makend Cyberiërtje. Weldoener van de Cyberische staat, zo kunnen we hem het beste omschrijven. “Als jullie je problemen niet kunnen oplossen, doen wij dat hé.” Exclusief voor TMC, heb ik het officiële standpunt van Digitalië ten opzichte van de dreiging uit Cyberië ontvangen.

“Helaas hebben wij vernomen dat onze Digitaliaanse helden in direct levensgevaar verkeerden. Diverse Alvarez leden en hun aanhangers hebben getracht de politieke stabiliteit van Digitalie onderuit te halen. Na diverse herhaaldelijke verzoeken aan Cyberië om dit probleem op te lossen, hebben dappere inwoners van Digitalie besloten hun leiders te beschermen. Alle Digitaliaanse betrokkenen betreuren deze maatregelen, maar ze waren noodzakelijk om de onkunde van het Cyberische parlement te compenseren. Digitalië verwacht dat het Cyberische parlement beter zal opletten op dreigingen van binnenuit en er alles aan zal doen om dit soort schandalige handelingen van zijn landgenoten tegen te gaan. Digitalië is nog in beraad over een eventuele rechtzaak om een schadevergoeding te eisen voor het lakse optreden van het Cyberische parlement.”

 Maar het leukste komt nog! “Wat zal de rechtvaardige eis van Digitalië zijn?” vraag ik, met een bang voorvermoeden. “Wij eisen 100.000 ISH, te betalen door de Cyberische regering en alle kerstbomen die nog over zijn,” was het, we moeten het toegeven, edelmoedige en rechtvaardige antwoord.

Bij deze raad ik de Cyberische regering aan om alvast te sparen en een spaarpotje ‘Digitalië’ aan te maken. Overigens is het ook aangeraden om dat geld niet in bewaring te geven van een president of minister. En om af te sluiten, nog 2 mooie citaten vanuit Digitalië: Namens Senator Richard; `Wij lachen altijd` en namens Koning Geert, speciaal voor Remco Bogaard: `I love it when a plan comes together.`

Leave a Reply