Een vredige federatie

Auteur: Joep Eerlijk

Dit artikel is geschreven voor het onafhankelijk verklaren van Eurodam.

Na veel handelsperiodes vol onrust, lijkt nu de rust te zijn weer gekeerd in de federatie. Met name Cyberie en Digitalie leken in een eeuwig durende oorlog te verkeren. Na enkele rondes geleden uit zijn schulp te zijn gekropen en actief mee doen met de internationale aangelegenheden lijkt het er op dat Virtua zich weer heeft terug getrokken. Het vooral met binnenlandse zaken bezig houden en zich terug trekken in isolement op economisch en politiek gebied, doet Virtua goed. Veel grote handelaren vertegenwoordigen tegenwoordig Virtua en dan met name de hoofdstad Centropolis. Ook deze handelsperiode ziet het er goed uit, en als we naar de omzetten kijken lijkt het er op dat de top 2 uit Virtua komt.

Het meest opvallende is nog wel dat Digitalie zich rustig houdt deze ronde. Vooral omdat Koning Geert nog steeds regeert, deze koning is vaak oorlogslustig en uit op confrontatie. Wat waarschijnlijk een belangrijke oorzaak is dat er geen oorlog is, komt omdat er een nieuwe politieke partij in het Cyberische parlement is gekomen. Deze partij, Digitaliaans Belang genaamd, heeft zeer goede verhoudingen met inwoners van Digitalie en haar Koning. Deze partij bestaat zelfs deels uit ex-Digitalianen die naar Cyberie zijn verhuist om mee te doen in de regering van Cyberie. Dat dit gebeurt is uitzonderlijk, omdat de Digitalianen vaak (openlijk) de democratie van Cyberie verafschuwen en er niks mee te maken willen hebben.

Het tegenovergestelde gebeurd echter ook, bekende Cyberische politici en handelaren verhuizen naar Digitalie. Dit heeft echter een andere reden. Ze zijn namelijk zat van het parlement waar niks bereikt word hoe hard er ook word gewerkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn Marcelbuter en Pedro Alvarez die beide belangrijke functies hebben uitgevoerd in de Cyberische regering. Doordat elk land zich met de binnenlandse zaken bemoeit, en de anderen zijn gang laten gaan. Lijkt het er op dat het parlement ook (sinds lang tijd) goed werk verricht. Wat ook een positief effect gehad heeft op het parlement is de op ondemocratische wijze aangestelde parlementariĆ«rs door de Federal Manager. Deze behoorlijk capabele parlementariĆ«rs zorgen voor meer stabiliteit en het goed aanpakken van het wetboek. De rust in de federatie zorgt er voor dat het parlement niet aan ‘het probleem Digitalie’ hoeft te denken. Daardoor kan het nu bezig zijn met het wetboek goed ordenen en de grootste fouten er uit halen.
De rust in de federatie heeft vooral voor Cyberie positieve gevolgen.

Als de rust de komende rondes aan blijft zou het parlement wel eens heel nuttig werk kunnen verrichtten.

Leave a Reply