Federals VS Democratie

Auteur: whooty

Zaterdag 24 februari : De federals grijpen in betreffende de situatie van het parlement in Cyberië. De 4 parlementsleden Cyberiër, Djonn, funky-victoria en soulfyken zijn ontslagen, door de Federals werden vervolgens Remcowouter, Tabbako, Dhr. Jorisz en Alecto aangenomen. Natuurlijk geen onterechte ingreep, het parlement lag namelijk al een aantal dagen lam. Maar is deze ingreep wel verantwoord ? Horen de Federals zich wel te bemoeien met de politiek ? Veel vragen die kritiek en commentaar oproepen.

Uiteraard mogen de Federals doen en laten wat ze willen, ze staan namelijk boven de wet. Maar is deze vertoning van macht geen aanslag op de democratie in Cyberië, ja dat is het wel degelijk. Er is geen enkele reden gegeven voor het aanstellen van deze bepaalde personen, er is totaal geen verklaring gekomen waarom juist deze personen gekozen zijn. We moeten het doen met reacties als : “Omdat deze personen betrouwbare actieve oud parlementariërs waren en nog altijd goede parlementariërs zijn.” Natuurlijk is dit niet te ontkennen, maar het is ook waar dat er meerdere goede parlementariërs waren, misschien zelfs wel betere.

Al met al helpt deze beslissing wel, het parlement is (een beetje) actiever geworden en er wordt ten minste gestemd. Ondanks de goede uitpakking van deze beslissing is het besluit nog steeds in strijd met de Democratie, wij, de burgers hebben gestemd op de parlementariërs die er zaten, wij hebben besloten om deze mensen er neer te zetten, dus in principe wordt onze keuze nu verwaarloosd. Ook horen de Federals deze problemen helemaal niet op te lossen, dit is de taak van het parlement en deze heeft dat verzuimt, dus horen ze de consequenties maar te dragen. Wat wordt de volgende actie ? De Federals zetten het parlement af en benoemen iemand die ze ‘goede parlementariër’ vinden tot een alleenheerser ? Nee dat klopt niet, dat is niet waar het nationaal bestuur voor staat.

Het parlement moet deze problemen maar eens oplossen, al heb ik daar de kans voor gehad, zelfs ik heb het verzuimt, dat geef ik maar al te graag toe. Oplossingen genoeg, we kunnen bijvoorbeeld het aantal parlementariërs verkleinen, dit zorgt ervoor dat het moeilijker wordt in het parlement te komen en niet elke inactieve speler dit lukt.

Ook is de Ministerraad vaker voorgesteld, hier zijn echter zo veel verschillende versies van verschenen dat er moeilijk over te vertellen valt, er zijn meer dan genoeg opties om deze problemen op te lossen, gebruik deze dan ook en wacht niet 20 ronden. Het is dus tijd voor actie, bij deze een boodschap aan het parlement: Denk niet steeds dat het wel goed komt, of dat je het zelf wel kan oplossen, nee luister naar ideeën van burgers en overweeg eens wat. Er lopen genoeg mensen die kunnen en willen helpen, maar deze worden genegeerd en gesnoerd, luister eens, laat je helpen en los deze troep op.

Leave a Reply