De Dame

Auteur: COE

Hij kwam het speelveld met veel bombarie op, maar werd er genadeloos hard vanaf geslagen. Bytertje had zich de mayorverkiezingen van El Peso vast anders voorgesteld toen hij met het idee kwam El Peso maar weer eens te laten verhuizen. Hij zou de verkiezingen winnen en daarna met “zijn” El Peso naar “het beloofde land” vertrekken. Maar zover zou het (nog) niet komen. De gevallen grootheid behaalde slechts één stem en eindigde op een derde plaats bij de verkiezingen.

Gedurende de verkiezingsstrijd was Bytertje er zeker van dat hij zou winnen. Hij toonde de arrogantie van een échte “dame” die de pionen eens een les zou komen leren. Daarbij echter geheel vergeten dat een “dame” de hardnekkige neiging heeft om te slaan of geslagen te worden terwijl pionen meer kunnen dan slaan of geslagen worden. Pionen hebben ook nog de mogelijkheid om door te evolueren naar de rang van “dame” (of in een iets minder geval “loper, paard of toren”).

Op het Pesoaanse speelveld is er bij de afgelopen verkiezingen dan ook duidelijk zo’n evolutie opgetreden. De nieuwe “dame” heeft daarbij tot op heden nog geen kritiek gehad op “haar” optreden. Een gegeven dat opmerkelijk is, gezien de lange lijst van vermoorde mayor(kandidaten) die er in de stad in de afgelopen rondes opgetekend is. Wellicht dat er nu weer een periode van rust aanbreekt voor het dorpje. Al is natuurlijk niets zeker, er woont niet alleen een “dame” in het dorp. De “heer” van heel Digitalië is er ook nog woonachtig, en op een speelveld is het uiteindelijke doel natuurlijk om de “heer” van de tegenstanders mat te zetten.

Leave a Reply