Emigreren in de Federatie

Auteur: leverancier

Onze federatie is in een constante ontwikkeling. Wanneer de Federals proberen de algemene ontwikkeling van de Federatie te verbeteren en aan te passen, geven de politici elke handelsperiode weer hun ‘best shot’. Maar hoe komt het dan dat we zo weinig emigranten aantrekken? Dat er zo weinig buitenlanders zich in onze federatie komen vestigen?

Onze federatie heeft een hoog aantal inwoners. Maar enkel weinigen daarvan zijn ‘echt’ actief. Want als van deze grote hoop ook maar 10% zou handelen, zou het aantal winkels en handelaren die ik over de straten zie lopen moeten verdubbelen! Het aantal handelaren die in mijn stamkroeg samenkomen is teleurstellend weinig.

Wat is dan het probleem? Daar stel ik me die vraag weer: Het idee achter onze hele federatie is zo origineel, er is geen enkele andere plaats waar deze soort van handelen, deze winkelstraten, deze clubs, gebruikt word. Dus mijn vraag: hoe komt het dan dat er zich zo weinig buitenlanders in ons land komen vestigen, en dat het grootste deel van de buitenlanders terug verhuist nog in dezelfde handelsperiode??!

Nu, ik denk dat ik (deels) een antwoord heb gevonden!

Het eerst probleem is het volgende:

Als je door onze starten loopt, de grote hoofdstraat van Eurodam, de kleinere straatjes van zwollar, wat zie je dan? Ik zie winkels, uiteraard, winkels met producten, de ene al goedkoper dan de andere. Daar wat planken, daar een camera,  Dat is wat ik zie. Maar wat zie je als buitenlander? Je ziet het volgende: een rode blok  moet dat een winkel voorstellen? – , een aantal van die blokken naats elkaar  moet dat een winkelstraat voorstellen? – , hij loopt tussen de bossen die achter de parkeerplaats liggen  moeten dat bomen voorstellen?  als hij de plattegrond ziet,  DAT is wat een buitenlander ziet. De federatie is voor nieuwe inwoners niet aantrekkelijk genoeg. Dat is een eerste probleem.

Het tweede probleem:

De federatie is een gesloten gemeenschap. Voor een buitenlander is het moeilijk om hier tot door te dringen. Sommige zijn zelfs niet op de hoogte van het bestaan van deze clubs! Wat sommige op straat zeggen lijkt wel chinees. En sommige dingen in de federatie lijken nergens op te slaan. Want heb jij al eens gehoord van een toerist die een glasplaat, schroevendraaier of motor komt kopen??!

Door deze gesloten gemeenschap, en doordat de Federatie niet genoeg naar de handelaar is gericht die niet in een plaatselijke club komt rondselen, maar enkel zijn zaken wilt doen! Op dat soort mensen is onze Federatie niet voorbereid! Dus daar zouden we wat aan moeten doen.

Wat er volgens mij te doen valt?

1. De Federatie volledig oppoetsen een nieuwe look geven!

2. De hele handel reorganiseren en opener maken voor de ‘bussinesman’ in plaats voor ‘de gezelige Jan’. Hiervoor moet ons aanbod vergroot worden(dat is logisch. Hoe meer spelers hoe meer producten er beschikbaar moeten zijn) door bv. Kleding in te voeren die uitzonderlijk aan toeristen verkocht word.

En dit alls moeten we doen zonder het uitzonderlijke karakter van onze Federatie met de kranten, verkiezingen, clubs,  kunnen behouden. Het is geen gemakkelijke taak, maar het zal, volgens mij, de hele federatie ten goede komen!

Leave a Reply